Ana Sayfa EĞİTİM 10 Mayıs 2016

Hasan Can üniversiteli öğrencilerle buluştu

 Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Marmara Genç Vizyon Kulübü’nün davetlisi olarak öğrencilere bir konuşma yaptı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nde yer alan Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan’ı ziyaret etti. Gerçekleşen görüşmeye Başkan Hasan Can, Rektör Mehmet Emin Arat ve Dekan Recep Bozlağan’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan ve Maliki Ejder Batur, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Demirel ve Doç. Dr. Nail Yılmaz, Yerel Yönetimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alaeddin Yalçınkaya ve Kamu Yönetimi Fransızca Bölüm Başkanı Ömer Faruk Gençkaya, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar ve yönetimi katıldı.

Ziyaretin ardından Başkan Hasan Can, 2 yıl evvel Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Hasan Can Amfisi’nin açılış kurdelesini Rektör Arat ve Dekan Bozlağan’la birlikte kesti. Başkan Hasan Can daha sonra, Marmara Genç Vizyon Kulübü’nün düzenlemiş olduğu ‘Kent Yönetimine Stratejik Yaklaşım ve Kentsel Dönüşüm’ konulu programa konuşmacı olarak katıldı.

Programda Marmara Genç Vizyon Kulübü Kampüs Başkanı Cihad Al, kulüp faaliyetleri hakkında bilgi aktararak, Başkan Hasan Can’a teşekkür etti.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Recep Bozlağan kısa bir konuşma yaptı. Bozlağan: “Başkan Hasan Can’a Siyasal Bilgiler Fakültemize yaptığı amfi için teşekkür ederim” dedi.

Bozlağan’dan sonra konuşmasını gerçekleştiren Marmara Üniversitesi Rektörü Arat, “Üniversitemizin Siyasal Bilgiler Fakültesi Anadolu Hisarı Kampüsümüze değerli katkılarından ötürü Sayın Başkanımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Daha sonra Başkan Hasan Can, kısa bir selamlama konuşmasının ardından, 2004’ten bu yana sürdürdüğü belediye başkanlığıyla ilgili tecrübelerini öğrencilere aktardı. 

Başkan Hasan Can: “Belediyecilik farklı ufuklara açıldı. Gururla söyleyebilirim ki, Türkiye’de son yıllardaki belediyecilik trendinin geldiği nokta, dünyanın en ileri ülkelerinin belediyeciliğiyle mukayese edilemeyecek ya da edilse bile onlardan çok ileride bir çizgiyi yakalamış durumdayız” dedi.

Ümraniye’nin geçmişte patlayan çöplükle anılan, yolları çamurlu bir ilçe olduğunu belirten Başkan Hasan Can, “Samimiyetle söyleyebilirim ki, bugün Ümraniye yalnızca İstanbul’un değil Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri haline geldi” dedi.

Türkiye’nin en modern belediye binalarından birinde hizmet verdiklerinin altını çizen Başkan Hasan Can, “Akıllı ve yeşil bina sertifikası için TSE’ye başvurduk. Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden sonra TSE’ye başvuran ikinci binayız” dedi.

Başkan Hasan Can hiçbir kuruma borçlarının olmadığını kaydederek, “Ümraniyemize 300’ün üzerinde kalıcı eser kazandırdık. 2004’ten bu yana 18 kültür merkezi, 26 bilgi evi, 25 aile sağlığı merkezi ve 30 muhtarlık binası ve bunun yanında nice hizmet binasını hizmete açtık. Ayrıca Bosna Hersek’teki Fojnica şehrinde de bir kültür merkezi inşa ettik” dedi.

Sosyal belediyecilikte öncü bir belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Hasan Can, “Akademik çalışmalara konu olmuş bir belediyeyiz. Sosyal belediyecilik yönümüzle bir doktora, bir de master tezine konu olduk” dedi.

Kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirten Başkan Hasan Can, “İlçemizde bulunan toplam yapı stokunun % 60’a yakını bizim zamanımızda inşa edildi. Binalarını yenilemek isteyen vatandaşlarımızın önünü açtık. Bu yönüyle de Ümraniye kentsel dönüşümünü sağlamış bir ilçedir” dedi.

Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarla da belediyecilikte marka olduklarını söyleyen Başkan Hasan Can, “12 yıldır süren resim, hikâye ve şiir yarışmalarımızın yanında, düzenlediğimiz sempozyumlarla da kültür alanında önemli çalışmalar ortaya koyduk” diyerek sözlerine son verdi. Başkan Hasan Can konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, Başkan Hasan Can’a Marmara Üniversitesi’ne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Ayrıca Marmara Genç Vizyon Kulübü Kampüs Başkanı Cihad Al, Başkan Hasan Can’a bir teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Hasan Can ise, Arat ve Bozlağan’a Meslek Edindirme Kursu öğretmenleri tarafından yapılan yaldız işlemeli cam tabak hediye etti.

 

selyus