Ana Sayfa EĞİTİM 28 Haziran 2016

Hilmi Türkmen, “Sevdası olan uyumaz”

Üsküdar Medeniyet Okulu’nun veli bilgilendirme toplantısına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sevdası olan uyumaz. Bizler de Üsküdar’ın gençleri için durmadan çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün yeni projesi olan Üsküdar Medeniyet Okulu’nun veli bilgilendirme toplantısı Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü; geleceğin teminatı olan çocuklarımızın, geleneksel aile yaşantısına bağlı, örf ve adetlerini, millî ve manevi değerlerini özümsemiş, bu değerleri kendisine şiar edinmiş;  sosyal ve akademik hayatlarını doğrudan etkileyecek bireyler olarak hayata hazırlanması adına yeni bir projeye daha adım attı. Üsküdar Medeniyet Okulu projesine; 9. Sınıfa yeni başlayan öğrenciler 10. Sınıfın sonuna kadar derslere devam etmek suretiyle mülakat ile seçilir. Mülakatlarda öğrencinin, ilgi ve yeteneklerinin, sanatsal anlamda daha başarılı olabileceği alanların belirlenmesi amaçlanmıştır.

Projenin içeriğinde 4 temel ders vardır. Bunlar; Matematik, Yazılım, İletişim Becerileri ve İngilizce dersleridir. Bunların haricinde, seçmeli olarak öğrencilerin yetenek ve ilgilerinin doğrultusunda oluşturulacak sanatsal dersler vardır. Bunlar; Gitar ve Ney dersleridir.

Bununla birlikte öğrencilerle haftalık kitap tahlil saatleri yaparak, kitap ile olan sınırları kaldırmak ve kitabı hayatın olağan bir parçası haline getirmeyi amaçlarken;  öğrencinin sosyal alanda kendisini iyi ifade edebilmesi, kendi değerinin farkında olması doğrultusunda; hayatında rol model olarak alabileceği kişilerle iletişim halinde olması sağlanacaktır.

Üsküdar Medeniyet Okulu’nda öğrencilerin sosyal ve akademik hayatlarını doğrudan etkileyecek eğitimler verilecektir. Proje, bu eğitimler ile kendine yetebilen, özgüveni yüksek, belirli bir bilinç düzeyine ulaşmış gençler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yakup Öksüz yapmış olduğu konuşmada velilere; proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca konuşmasında gençlerimizin kendilerini tanımaları ve ilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri adına bu projenin ortaya çıktığını dile getirdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de programda kısa bir konuşma yaptı. Hilmi Türkmen konuşmasında şunları dile getirdi: ‘Sevdası olan uyumaz. Bizler de Üsküdar’ın gençleri için durmadan çalışmaya devam ediyoruz.

Bütün çalışma arkadaşlarımızla daha çok gence dokunabilmek onlara faydalı hizmetler sunabilmek gayretiyle gece gündüz demeden çalışıyoruz ve bu amaç doğrultusunda hizmetimize devam edeceğiz.’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Program sonunda veliler yeni bir projeyi daha Üsküdar’a kazandıran Hilmi Türkmen’e teşekkür ettiler.

selyus