Ana Sayfa EĞİTİM 13 Ocak 2017

İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci’den eğitim yöneticilerine mesleki sunum

Eğitim-Bir-Sen, 3 No’lu Şube tarafından organize edilen “Teori–Pratik Ekseninde Eğitim ve Eğitim Yöneticiliği” programın sunumunu İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci yaptı. 

Eğitim-Bir-Sen 3 No’lu Şube’sinin, eğitim yöneticilerine yönelik olarak organize ettiği “Teori–Pratik Ekseninde Eğitim ve Eğitim Yöneticiliği” konulu programda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Anadolu Yakası eğitim yöneticilerine akıcı bir sunum yaptı. Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Eğitim-Bir-Sen Şubelerinin Başkanları, Okul Müdür ve Müdür Yardımcıları katıldı.

  Açılış konuşması için kürsüye gelen Eğitim-Bir-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Faruk Yelkenci bugün burada Teori–Pratik Ekseninde Eğitim ve Eğitim Yöneticiliği”, bir başka deyişle “Yönetim Süreçlerinde Teori ve Pratik Uyum Sorunu” üzerine bir seminer vereceğini dile getirdi. Başkan Ermiş, “Değerli meslektaşlarımız, bildiğiniz üzere sendika olarak bu yıl İstanbul şubeleriyle beraber güzel organizasyonlara imza atıyoruz. Bunlardan birisi: “15 Temmuz Milli Direniş ve Duruş” şiir ve deneme yarışması düzenledik. Bu yarışmamıza 11 Şubat tarihine kadar müracaat edilebilecek. Ben katılımlarından dolayı bizleri onurlandıran İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi. 

Çok akıcı ve faydalı geçen programda meslekle ilgili önemli konulara değinen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, “Eğitim-Bir Sendikası tarafından yöneticilerimize yönelik yapacakları toplantıya çağrılmam benim için bir fırsat doğurdu. O fırsat şu: okul müdürlerimizle genel anlamda yaptığımız toplantıdan sonra, ilçe ilçe bir araya geleceğimizi söylemiştik. İlçelere gidip okul müdürlerimizle toplantılarımız sürdürüyoruz. Ama buda, il milli eğitim müdürlüğü olarak yöneticilerimizle ekstra bir çalışmanın yanı sıra eğitim, öğretim süreçlerinin sağlıklı işlemesi için, ya da düşüncelerimizi birbirimizle paylaşma noktasında ayrı bir fırsat sunuyor. Bunu da özellikle belirtmek isterim.” diye konuştu.  

Seminerde faydalı yönetici olmanın ince nüanslarından da bahseden Yelkenci, zaman zaman eğitim tarihinde saygınlığı olan isimleri örnek gösterdi. Kendisi de öğretmen kökenli olduğu için salondaki eğitim yöneticilerinin aklında kalacağı bir dilden konuşan Ömer Faruk Yelkenci, yöneticilik yaptığı kurumların hepsinde de ayrı bir duruş ve çalışma anlayışı sergilediğinin özellikle altını çizdi.

Konuşmaların sonunda Yelkenci’ye Başkan Ermiş tarafından bir tablo hediye edildi.

 

selyus