Ana Sayfa EĞİTİM 27 Nisan 2016

Kızı TEOG sınavına giren babanın heyecan ve gözyaşı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavları başladı. Öğrenciler, sınavda ter dökmeye başlarken, kızı sınava giren bir baba, heyecandan gözyaşlarına hakim olamadı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavları bugün başladı. 8. sınıfta okuyan 1 milyon 174 bin 427 öğrenci iyi bir liseye giriş yapabilmek için ter dökecek. 1 milyon 167 bin 854 öğrenci bugün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yarın ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek olan öğrenciler sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara geldi. Velileriyle beraber okula gelmeye başlayan öğrenciler okul bahçesinde sınav saatini beklemeye başladı. Sınav öncesi okul önünde sıraya geçen öğrenciler sınava girecekleri sınıflara alındı. Saat 09.00’da başlayan sınavda öğrenciler sınav salonlarında ter dökmeye başlarken velilerin de okul bahçesindeki bekleyişleri sürüyor.

Emlak Kredi Bankası Ortaokulu ve Altunizade Hafize Özal Ortaokul’una sınava girecek olan öğrenci ve velilerinin ise heyecanı gözlerden kaçmadı.

Emlak Kredi Bankası Ortaokulu’nda sınava girecek olan Emir Doğan, “Temmuz’dan beri hazırlanıyorum. TEOG ile SBS arasında bence fark yok aynı zorlukta. Ben bir fark düşünemiyorum” dedi.

Emir Doğan’ın babası Yalçın Doğan ise en az çocukları kadar heyecanlı olduklarını belirterek, “Çocuklarla birlikte bizler de bu süreçte velileri olarak hazırlandık. Allah tüm çocuklarımızın yardımcısı olsun. Artık çocuklarımız hazır. Girip çıkacaklar. Hepsine başarılar diliyoruz” diye konuştu.

TEOG’un SBS’den kolay olduğunu söyleyen Gamze Parlak, “Çok çalıştım. Heyecanlıyım. TEOG İle SBS arasında bir fark yok bence. Zorluk olarak bir fark olabilir. TEOG daha zor olabilir” dedi.

Bir başka aday ise, “TEOG ile SBS arasında fark var. SBS daha zor olduğu için daha ölçücü. TEOG biraz daha kolay” şeklinde konuştu.

KIZI SINAVA GİREN BABANIN GÖZYAŞLARI

Kızı sınava giren İsmail Çelebi adlı vatandaş ise, duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Çelebi çok heyecanlı olduğunu belirterek, “ İnşallah başarılı olabilirler” dedi.

Üsküdar Altunizade Hafize Özal Ortaokul’unda sınava girecek olan İrem Osmanpaşaoğlu, “Bence hiç biri olmamalıydı. Çok strese girdik. Yarış atı gibi koşturuyorlar bizi. Normal sınavlarla TEOG peş peşe oluyor” diye konuştu. 

“TEOG SINAVI DAHA KOLAY”

Çocuğunu sınava getiren bir veli, “Yaşamaları gereken zamanda yarış atı gibi koşturuyorlar. Sabahladı bugün. Bizlerde çocuklarımızla birlikte koşturmaca içindeyiz. Bir sınavdan diğer sınava girmesi saçmalık” ifadesini kullanırken, Tolga Ağaoğlu isimli aday TEOG sınavının kolay olduğunu belirterek, “TEOG daha kolay. SBS’de 120 soruya 100 dakika veriyorlardı. TEOG’da her derse 40 dakika verdikleri için biraz daha zaman kolaylığı oluyor” dedi.

selyus