Ana Sayfa EĞİTİM 17 Temmuz 2020

LGS tercihleri ile ilgili Kuzey Koleji rehber öğretmenlerden açıklama

Liselere giriş sınavı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS sonuçlarını internet sitesinde açıklamasının ardından LGS tercihleri ile ilgili süreç merak ediliyor. 

Kuzey koleji Rehber Öğretmenleri Yusuf Dağ ve Nagehan Gökdemir tercih döneminde dikkat edilmesi gerekenleri gazetemize anlattı:

“İlk adım, tercih sistemini iyi bilmektir. İkinci adım, sınav sonucuyla tercih yaparken okulların bulunduğu sıralama ile çocuğun sıralamasının uyumuna göre listeleri oluşturmaktır. Öğrenciler tercih yaparken Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 20 (yirmi) okul tercihinde bulunabilecektir.

MERKEZİ SINAV SİSTEMİYLE TERCİH YAPACAKLAR DİKKAT:

Kuzey koleji rehber öğretmeni Yusuf Dağ öğrencilerin merkezi sınav tercihinde bulunurken puana değil yüzdelik dilime dikkat etmeleri konusunda uyardı. Örneğin; Kabataş erkek lisesini ele alalım 2019 yılı yüzdelik dilimi 0.11 puanı 494 öğrenci bu yıl 0.11 yüzdelik dilimdeyse burayı tercih edebilir.  Geçen sene 494 puanın getirdiği yüzdelik dilim ile b sene aynı olmayabilir bu yüzden öğrenciler yüzdelik dilimlerine göre tercih yapmalıdır.

SOSYAL MESAFEYE UYGUN SINIFLAR ÖNEMLİ!!

Son olarak Kuzey koleji rehber öğretmeni Nagehan Gökdemir, covid-19 önlemleri kapsamında öğrencilerin ve velilerin tercih edecekleri okullardaki sınıf mevcutlarına bakmalarını önerdi.  Birçok okulda sınıf mevcutları sosyal mesafeye uygun değil MEB bu konuda birkaç çözüm önerisinde bulunsa da devlet okullarında şu an için nasıl eğitim verileceği bilinmiyor. Biz Kuzey Koleji olarak 14 kişilik sınıflarda eğitim veriyoruz.  Sosyal mesafeyi uygulayabilirlik açısından hem binamız hem sınıflarımız elverişli öğrenciler de okul tercih ederken bu durumu göz önünde bulundurmalıdır.

selyus