Ana Sayfa EĞİTİM, TÜRKİYE EKONOMİSİ 29 Ekim 2019

Metin Kale, MİAD yönetimine girdi

Dünya Dilleri Merkezi Yabancı Dil Okullarının kurucusu 15 yıllık eğitimci ve siyaset adamı olan Metin Kale, yeni dönemde Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) yönetimine ve aynı zamanda danışma kuruluna seçildi.

Malatyalı İşadamları Derneği’nin (MİAD) 14. Genel Kurul toplantısı, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş’ın yeniden seçildiği toplantı, iş ve siyaset dünyasını bir araya getirdi. MİAD 14. Olağan Kongrede bir çok tanınmış işdamının yer aldığı yönetim kurulu’na İstanbul’un tanınmış siması, Dünya Dilleri Merkezi Yabancı Dil Okullarının kurucusu Metin Kale’de girdi.

İstanbul’da gerçekleşen toplantıda MİAD tarafından hayata geçirilen projelerin sunumu yapıldı.

“BİR SONRAKİ DÖNEM ARANIZDAN AYRILIRSAM HAKKINIZI HELAL EDİN”

Kürsüye gelerek katılımcılara teşekkür eden Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “Barış Pınarı Harekatı’nda şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek konuşmama başlamak istiyorum. Siyasilerimizi de birlik oldukları için tebrik etmek istiyorum. Yine son bir yıl içinde aramızdan ayrılan Şaban Taçyıldız kardeşime, Necmettin Bitlis ağabeyime, Selahattin Bitlis ve Tevfik Temelli kardeşime de Allah’tan rahmet diliyor, başımız sağ olsun diyorum. Bu vesilelerle de ölümü hatırladık. Eğer bir sonraki dönemde aranızdan ayrılıp gidersem de hakkınızı helal etmenizi istiyorum.” dedi.

“ÜLKESİNİ ÇOK SEVEN, MİLLETİNİ VATANINI SEVEN BİR TOPLULUĞUN BAŞKANIYIM”

“Türkiye’nin ana sorunu; Türkiye ıskalayarak geçiyor. Yaşımın gereği elektrik çağında dünyaya gelmişim. Otomasyonu görmüşüm. Çağı geçtikten sonra bana çağı yakalayın diyorlar.” Sözleriyle konuşmasına devam eden MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “Yakalama şansımız yok. Türkiye’nin ana sorunlarından bir tanesi gelişen ve zeki toplumdan uzakta biraz daha izleyici pozisyonunda olmasıdır. Kurumsal kültürü olmayan bir gelişme trendi gösteriyor. Bununla 500 milyar ihracatı yakalayamazsınız.  İşi tesadüflere bırakamazsınız. Alacağımız MİAD merkezi ile birlikte MİAD’ı sizin çocuklarınızın çağın içinde olup olmadığını kontrol ettirmek istiyoruz. Aynı zamanda çağa hazırlamak istiyoruz. Bir merkez haline getirmek zorundayız. Arkadaşlarımızı 40 yaşına kadar muhakkak hazırlamak mecburiyetindeyiz. Çağı ıskalayarak geçemeyiz. Meseleleri siyasi partiler üzerinden çözemeyiz. Dolayısıyla biz işimizi iyi yapanlardan olacağız. Bu yeni merkez MİAD Akademisi olacak. Gerekirse dünyanın en iyi hocalarını ve CEO’larını getireceğiz, getirmeliyiz, getirtmeliyiz. Başka çaresi yok. Böyle olursa Türkiye zıplar, kimse kimseyi bölmez. Kimse kimseyle uğraşmaz. Bu heyecanı göstermeli, muhakkak yapmalıyız. Aksi halde Türkiye ıskalamaya devam eder. Bilgisi, projesi, parası olan arkadaşlarla güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Arkadaşlarımızın bana desteği olmasaydı bugün bunlar yapılmazdı. Binanın donanımının iyi olması gerekiyor. Biz küçük bir dernek olabiliriz ama amacımız model olmak. Ülkesini çok seven, milletini vatanını seven bir topluluğun başkanıyım”

İş ve siyaset dünyasını buluşturan MİAD’ın 14. Genel Kurul toplantısına CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, 26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili, Mimar Gülay Yedekçi, 26. Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ( İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’ nun yanı sıra çok sayıda bürokrat ve gazeteci katıldı.

selyus