Ana Sayfa EĞİTİM 5 Temmuz 2014

Mezunların özel iftarı

Kadıköy İmam Hatip Lisesi Mezunları her yıl geleneksel olarak yaptığı ve bu yılda Kadıköy İmam Hatip Anadolu Erkek Lisesi’nin bahçesinde yaptığı ifta

Kadıköy İmam Hatip Lisesi Mezunları’nın özel iftarı

Kadıköy İmam Hatip Lisesi Mezunları her yıl geleneksel olarak yaptığı ve bu yılda Kadıköy İmam Hatip Anadolu Erkek Lisesi’nin bahçesinde yaptığı iftara AK Parti Genel Başkanı, Başbakan ve AK Parti Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı.

Kadıköy İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği “Geleneksel Mezunlar İftarı” programına yoğun katılım vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Şunu bir ayrılık veya ayrımcılık olsun diye söylemiyorum. İmam hatip okulları bir direniş, bir direnç olarak ortaya çıktı. İmam hatip okulları aslında bir düşüncenin isyanıdır, bir fikrin adeta isyanıdır, bir itirazıdır, bunun için ortaya çıktı” dedi.

4 Temmuz Cuma günü Kadıköy İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Faruk Bilal Şener’in öncülüğünde gerçekleşen iftar programına, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, Emniyet Müdürü Selami Altınok, aralarında Binali Yıldırım, Osman Boraz’ında bulunduğu AK Parti Milletvekilleri, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Hurşit Yıldırım, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. M. Naim Yağcı, ile lise mezunları ve aileleri katıldı.

İftarda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Uzunçayır mevkisinde bulunan Kadıköy İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen iftarın ardından yaptığı konuşmada, böyle bir muhabbet, iftar sofrasında bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Kadıköy İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’ne, başkan ve ekibine, tüm üyelere bu güzel buluşmayı tertip ettikleri için, sofralarındaki ekmekleri, suyu kendileriyle paylaştıkları için teşekkür eden Erdoğan, şunları kaydetti:
“Hiç kuşkusuz bütün imam hatip okullarının benim nezdimde müstesna bir yeri var. Her şeyden önce bir imam hatip mezunu olmak herhalde bize bu hakkı tanıyor. Bunun yanında tabi 4 çocuğumun hepsi de imam hatipli. Her ne kadar Kadıköy İmam Hatip’le Kartal arasında bir yarış, rekabet olsa da biz onu paylaştırdık. İki oğlum Kartal Anadolu İmam Hatip’ten, iki kızım da Kadıköy İmam Hatip’ten mezun olmak suretiyle burada dengeyi sağlamış olduk.”

Başbakan Erdoğan, bu buluşma vesilesiyle yavrularının yetişmesinde emeği geçen tüm hocalarına şükranlarını sunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aralarında ahirete irtihal eden varsa onları da rahmetle yadediyorum. İmam hatip okulları çok ciddi bir toplumsal ihtiyacın neticesinde ortaya çıktı. Uzun yıllar boyunca devlet ile millet arasındaki kopukluk, gençlere milli ve manevi değerleri öğretecek okulların bir ihtiyaç haline gelmesine sebep oldu ve bunun neticesinde bu adımlar atıldı. Bizde devlet maalesef vatandaşına göre şekil almak yerine, vatandaşına şekil vermeye çalıştı. Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de okullar çocuklarımızı, gençlerimizi belli bir kalıba sokmaya çalışıyor, adeta torna tezgahından çıkmış gibi tek tip vatandaşlar üretmenin mücadelesini veriyordu.”

Etiketler:
selyus