Ana Sayfa EĞİTİM 16 Ocak 2018

Milli Eğitimin örnek okulu: İlhami Ahmet Örnekal İlkokulu

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullar içinde örnek gösterilen okulların sayısının çoğaldığını görmek, eğitim kalitesinin arttığını göstermektedir. Bu anlayışla eğitim camiasında örnek olarak gösterilen İlhami Ahmet Örnekal İlkokulu, özellikle 2014 yılından sonra çehresi değişti.

Okulun eski halini de yeni halini de yakından bilen veliler olarak büyük değişimin yaşandığına şahit olduklarını ifade eden Okul Aile Birliği yetkilileri, “Değerli hocamız Olgun Kayıkçı okula müdür olarak atandıktan sonra, okul baştan aşağı yenilendi. Yağmurlu havalarda bodruma su bastığı için 3 adet su kuyusu açılıp motorlarla kanalizasyona basılması sağlandı. Okulun bimapen boruları küçük olduğu için atık sular geri basıyordu. Bu borularda yeterli büyüklükte yenilendi. Okulun kazan dairesi, bütün elektrik ve su tesisat aksamı ile sınıfların kapıları yenilendi. Okulun bütün kamera sistemi yenilenerek 25’e çıkarıldı. Spor salonu tamamen yenilenerek modern bir hale getirildi. Okulun çatısı ve yerlerdeki taşlar yenilendi” dediler.

Okulla ilgili açıklamalarına devam eden Aile Birliği, “Yine müdür bey döneminde 6 yeni sınıf açıldı ve sınıflar yeni araç gereçlerle donatıldı. Ayrıca 30 öğrencili bütün sınıfların öğrenci sıraları, sınıf tahtası, öğrenci dolabı, projeksiyon, panolar ve öğretmen masaları yenilendi. Yine kullanılmayan bodrum katı baştan aşağı yenilenip hijyenik bir duruma getirilerek öğrencilere yemekhane yapıldı.

Sonuç olarak bugün okulun geldiği nokta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullar içinde artık örnek bir okul olarak gösteriliyor. Bu da biz velileri onurlandırıyor” diye açıklamada bulundular.

 

selyus