Ana Sayfa EĞİTİM 23 Mayıs 2019

Ömer Şahan’ın ‘Sınav Kaygısı Neden Var? Nasıl Azalır?’ isimli kitabı çıktı

Deneyimli Eğitimci Ömer Şahan, uzun yıllara dayanan eğitim tecrübesini kaleme aldığı Sınav Kaygısı Neden Var? Nasıl Azalır? isimli kitabı çıktı.

Ömer Şahan kitabından özetle bahsettiği konular: Sınav Kaygısı modern zamanların getirdiği bir kaygı türü olarak ailelerin ve çocukların önünde bir dağ gibi yükseliyor. Bu dağı aşmak için her bir aile kendi yöntemlerini oluşturmaya çalışırken kimi aile çocuğunu fazla rahat kimi aile ise çok gergin buluyor. Her iki tarafın da sınav başarısına gölge düşüreceğini düşünüyorlar. Asıl olan ise çocuğun hayat boyu mutluluğu ve başarısını getirecek yöntemleri bulmaktır. Bu yöntemler aynı zamanda sınav içinde yardımcı olacaktır.

Yazar Şahan, bu kitabında uzun yıllara dayanan tecrübesiyle öğrencilere, eğitimcilere ve ebeveynlere sınav kaygısı nedir, anlama, kaynaklarını bulma ve o kaynakları doğru mecralara akıtarak sınavlarda başarılı olmanın yollarını gösteriyor.

Eğitimci Şahan, kitabını ilk olarak kurucusu olduğu Kuzey Koleji’nin öğretmen ve öğrencileri için imzaladı. Daha sonra diğer kurucusu olduğu Eser Koleji’nde giderek öğretmen ve öğrencileri için kitabını imzaladı.

Kısa bir açıklama yapan Ömer Şahan, “İmza atmak bir Eser bırakmak bir katkı sağlamak sorunun değil çözümün bir parçası olmak hep çocuklar için geleceğimiz için çalışmak. Durmadan yorulmadan üretmek Aydınlık bir Türkiye için daha fazla üretmek…” dedi.

selyus