Ana Sayfa EĞİTİM, İÇ POLİTİKA 4 Eylül 2016

PKK’lı 14 bin öğretmen açığa alındı

Diyarbakırlılarla akşam yemeğinde bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, PKK’lı oldukları iddia edilen 14 bin öğretmeni açığa aldıklarını belirtti.

Diyarbakır’da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, son günlerde ülkenin gündeminde önemli yer tutan 14 bin PKK’lı öğretmenin akıbetini merak edenleri memnun edecek bir açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım, bölgede görev yapan, terörle bir şekilde ilişkisi bulunan 14 bin öğretmen olduğunu tahmin edildiğini söyledi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Bayramdan sonra okullar açılıyor, Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz.” diye konuştu. 

selyus