Ana Sayfa EĞİTİM 20 Kasım 2019

Salih Yelkenci, eğitimde tam 40 yılını geride bıraktı

Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Yelkenci, 40 yılı geride bıraktığı öğretmenliği ile ilgili sosyal medya hesabından duygu dolu bir paylaşım yaptı.

Daha henüz 18 yaşında iken Muş’un Bağlar Köyü’nde kutsal meslek olan öğretmenliğe başlayan Yelkenci, Zonguldak Kozlu ilçesine bağlı merkez Akşeyh Köyü’ndeki İlkokulda öğretmenlik yapmaya devam etti. Yelkenci, daha sonra da Trabzon ve memleketi Rize’de öğretmenlik mesleğini sürdürdü.

Dile kolay tam 40 yıldır eğitimin içinde olan ve gittiği her yerde de kendisini sevdirerek geride güzel anılar ve iz bırakan Salih Yelkenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “19 Kasım 1979 tam 40 yıl önce bugün öğretmenliğe başladım. Ömür su gibi akıp gitti. Muş ili Bağlar (çiriş) Köyü’nde, daha sonra sırasıyla Zonguldak, Trabzon ve Rize de görev yaptım. Geriye dönüp baktığımda ahlaklı, onurlu, sevgi ile bezenmiş bir nesil yetiştirmeye çalıştım. Bu kutsal mesleği icra etmekten büyük bir onun duyuyorum. Şu anda bile beni arayan ilk öğrencilerim varsa ne kadar güzel ve doğru işler yaptığımın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak tecrübeli eğitimci Salih Yelkenci hocamıza daha nice senelere görev yapmasını temenni eder, sağlık ve huzur içinde uzun ömürler dileriz…

 

selyus