Ana Sayfa SAĞLIK 20 Kasım 2019

Memişoğlu, “Prematüre bebekler hemşire, hekim ve ebeveynler için farklı bir histir”

Memişoğlu, “Prematüre bebekler hemşire, hekim ve ebeveynler için farklı bir histir. Onlar 2 bin 500 gramın altında erken doğan sürprizlerdir. Prematüre doğumların yüzde 80’i engellenebilir. Doğru beslenme, sigara, şeker, hipertansiyon gibi etmenler prematüre doğumlara yol açabilir.”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Dünya Prematüre Günü Ödül Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında ilk kez; ülkemizdeki prematüre doğumlara dikkat çekmek ve bu alanda farkındalık sağlamak için yeni doğan yoğun bakım ünitesi doktor ve hemşireleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen prematüre çocuk sahibi ailelerin katılımı ile ödüllendirildi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Ödül Töreni’ne Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve sanatçılar katıldı.

“PREMATÜRE DOĞUMLARIN YÜZDE 80’İ ENGELLENEBİLİR”

Gecenin açılış konuşmasını yapan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Prematüre bebekler hemşire, hekim ve ebeveynler için farklı bir histir. Onlar 2 bin 500 gramın altında erken doğan sürprizlerdir. Prematüre doğumların yüzde 80’i engellenebilir. Doğru beslenme, sigara, şeker, hipertansiyon gibi etmenler prematüre doğumlara yol açabilir. 2018 yılında İstanbul’da 32 haftalık altında 4 bin 500 doğum gerçekleşti. Günümüzde toplam doğumların yüzde 10’u erken doğum olarak gerçekleşiyor. Ama aile ve sağlık çalışanlarının insanüstü özverisiyle bu bebeklerin yüzde 80’ni yaşatılabiliyor. İstanbul’da 3 bin 200 yenidoğan yoğun bakım yatağımız bulunmaktadır” dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na plaketini Neonatoloji alanında Türkiye’nin ilk uzmanlarından olan Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu verdi.

selyus