Ana Sayfa EĞİTİM, YEREL YÖNETİMLER 10 Ağustos 2019

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek’le 2046 Sancaktepeli öğrenci üniversitede

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek’le üniversiteye ücretsiz olarak hazırlanan öğrenciler, büyük bir başarıya imza attı. Genç Gelecek’te yıl boyu sıkı bir şekilde üniversiteye hazırlanan 2.046 Üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşme başarısı gösterdi.

Sancaktepe Belediye Başkan Av. Şeyma Döğücü, üniversitelerin değişik bölümlerini kazanan Sancaktepeli gençleri tebrik etti ve ayrıca başarılı gençleri bir yıl boyunca geleceğe hazırlayan Genç Gelecek yöneticileri ile ekibini de tebrik etti.

Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Hukuk, mimarlık, psikoloji, hemşirelik, öğretmenlik gibi birçok farklı bölümlerde üniversiteye yerleşen gençler, hayallerini Sancaktepe Belediyesinin kendilerini sunduğu hizmetle gerçeğe dönüştürdü.

Genç Gelecek’te üniversite eğitimi alan gençler, danışman eğitmenleri ile sürekli iletişim halinde olarak kendilerine sunulan rehberlik hizmetinden faydalandı.

Genç Gelecek’te üniversiteye hazırlanan gençlere deneme sınavları, birebir rehberlik-danışmanlık hizmeti, motivasyon seminerleri, üniversite tanıtım gezileri, eğitim kampları hizmetleri de verildi.

Genç Gelecek Merkezi’nde üniversiteye hazırlanan öğrenciler; 15 Tıp Fakültesi, 14 Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültesi, 16 Hukuk Fakültesi, 42 Mimarlık Fakültesi, 241 Mühendislik Fakültesi, 496 Sağlık Bölümleri, 165 Eğitim fakültesi, 124 İlahiyat Fakültesi, 339 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 48 Psikoloji-PDR ve Sosyoloji Bölümü, 167 Fen Edebiyat Fakültesi ve 379 kişi üniversitelerin diğer fakültelerine tercih yaptı.

selyus