Ana Sayfa ÇEVRE, YEREL YÖNETİMLER 10 Ağustos 2019

Tuzla Belediyesi Hacetderesi peyzaj projesi hayat geçiyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın seçim vaatlerinden olan Hacetderesi Peyzaj Projesi hayata geçiyor. Hacetderesi Peyzaj Proje alanı, Tuzla’da planlı gelişimini sürdürmekte olan Aydınlı Mahallesinde yer almaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile başlamış olunan Hacetderesi Peyzaj Projesi 5 bölgeden oluşup içerisinde; Park ve rekreasyon alanları, çocuk parkları, açık spor alanları, oturma ve dinlenme alanları, mahalle parkı ve seyir alanları, su gösterisi, yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunmaktadır. Proje ile birlikte İstanbul’un en yesil ilçelerinden biri olan Tuzla’nın yeşil  alanı daha da arttırılacaktır.

Tuzla Belediyesince hazırlanmış imar planına doğal orman fonksiyonu korunurken aynı zamanda alanda park alanları da oluşturulmaktadır.

Tuzla’nın yeni cazibe merkezlerinden olacak olan proje ile; dere koridorunun kentsel yeşil alan olarak düzenlenmesi, derenin daha ekolojik bir alana kavuşması, çevre ve şehircilik ile ilgili sorunlarına çözüm önerileri geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Çalışmaları başlayan projenin tamamlanması ile birlikte her yaştan her kesime hitap edebilen hem çocukların hem de büyüklerin keyifle vakit geçirebileceği çok amaçlı sosyal ve sportif alanlar Tuzla halkına hizmet etmeye başlayacaktır.

selyus