Ana Sayfa EĞİTİM 9 Eylül 2015

Sancaktepe Belediyesi’nin projeleri hayat buluyor

Genç Gelecek YGS-LYS üniversiteye hazırlık eğitimleri başladı. 12. Sınıf ve mezun öğrenciler için başlayan eğitimler öncesinde gençlere seviye belirleme sınavı yapıldı. Deneme sınavı sonucunda gençler seviyelerine uygun sınıflarda eğitim alıyor.

Sancaktepe Belediyesi’nin önemli projesi olan ve yoğun ilgiyle hayata geçirdiği Genç Gelecek, 4 yıldır ücretsiz devam eden YGS-LYS eğitimleriyle bugüne kadar yaklaşık 750 öğrenciyi üniversiteye yerleşmenin mutluluğunu yaşadı. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler, sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere üç alanda sınava hazırlanan öğrencilerin hayalini kurduğu üniversitelerin yolunu açıyor. 12. Sınıf öğrencilerinin okulların açılacağı tarihe kadar hızlandırma programları ile hafta içi devam ettiği eğitim programı, kış dönemlerinde mezun öğrenciler için hafta içi devam ederken 12. Sınıf öğrencileri hafta sonu devam edecek. Böylelikle gençler, 20 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek YGS sınavına hazırlanacaklar.

Ayrıca, her sınıf için tayin edilen danışman eğitmen aracılığıyla gençlerle birebir ilgilenilerek rehberlik hizmeti sunuluyor. Danışman eğitmenler öğrencilerin yanı sıra sürekli velilerle irtibat halinde olup gençlerin durumu hakkında bilgilendirme yapıyor.

Bu yıl katılımın daha yoğun olduğu YGS-LYS eğitimleri ile daha fazla gence ulaşılması hedefleniyor. 1000’i aşkın öğrencinin müracaat ettiği YGS-LYS eğitimleriyle daha fazla gence ulaşılması amaçlanıyor.

15-25 yaş arası gençlere 49 branştan ücretsiz eğitimlerin verildiği Genç Gelecek Merkezleri hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen gençleri bekliyor.

selyus