Ana Sayfa EĞİTİM 3 Mayıs 2018

Sancaktepe Belediyesi’nden öğrencilere boğaz gezisi

Sancaktepe Belediyesi eğitime verdiği desteği sürdürmeye devam ediyor. İlçe sınırları içinde eğitim gören lise son sınıf öğrencilerine Belediye Başkanı İsmail Erdem’inde katıldığı kültür ve gezi amaçlı bir boğaz turu düzenledi.

Güzel bir havada gerçekleşen geziye öğrenciler, okul öğretmenleri ve idarecileri katıldı.

Başkan İsmail Erdem, boğaz gezisi esnasında öğrencilere kısa bir konuşma yaparak eğitimin önemini vurguladı.  Geleceğin temellerinin atıldığı okul yıllarında başarılı olunmak için çok çalışılması gerektiğini belirten Erdem, “Sancaktepe’de yaşayıp ta, İstanbul’un birçok merkezini görmeyen kimseler var. İstanbul’da yaşamanın maddi bir bedeli olduğu için yaşanılan ekonomik sıkıntılar arasında insanlar, en doğal ihtiyaçlarını dahi yerine getiremezken bu tür sosyal ilişkilere zemin oluşturulması gerçekten önemli. Bizler bu konuda halkımıza ve siz öğrencilere destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tarihe adını imparatorluklar başkenti diye yazdıran İstanbul’un tarihi yapısı ve doğal güzelliklerini boğazdan seyretme fırsatını bulan öğrenciler, memnuiyetlerini dile getirdiler. Ayrıca dünyanın hiçbir yerinde olmayan boğaz manzarasını seyrederken rehber eşliğinde İstanbul tarihi ile ilgili bilgilerini yenilediler.

Geziye katılanlara bir rehber kılavuzluğunda, İstanbul’un tarihiyle ilgili bilgiler alarak yaşadıkları kenti tanımaya çalışıyor. Ücretsiz olarak, öğrencilere ve halka yönelik olarak düzenlenen Boğaz Turları halk tarafından ilgiyle karşılanıyor. Böylece Anadolu’nun çeşitli yörelerinden gelen insanlar şehrin kültürünü ve tarihini öğrenme fırsatını buluyor.

selyus