Ana Sayfa EĞİTİM 13 Ocak 2016

Sancaktepe Genç Gelecek’ten saray sohbetleri

Sancaktepe Genç Gelecek tarafından düzenlenen “Saray Sohbetleri” projesi Sanat tarihçisi, TV programcısı ve yazar Talha Uğurluel ile devam ediyor. 9 Ocak 2016 tarihinde Topkapı Sarayı’nda gerçekleştirilen gezide gençler, günümüzden yüzyıllar öncesine kısa bir yolculuk yaptı.

Topkapı Sarayı’nın bilinmeyen özelliklerini paylaşan Talha Uğurluel, bu yaşanmış hikâyelerin kulağa küpe olması gereken bilgiler olduğunu söyledi. Topkapı Sarayı’nın her bir köşesinin tarih koktuğunu ve bu tarihte kendimize kıssadan hisseler çıkarmamız gerektiğini anlatan Uğurluel: “Tarihin, dizilerden, romanlardan öğrenilmesi doğru değil, en sağlam kaynaklar minyatürler ve işin ehli yazarlardır. Osmanlı Devleti zevk ve sefa üzerine değil fedakârlık üzerine kurulmuştur. Burada gördüğünüz her yazının, her eserin bir hikâyesi, bir hikmeti vardır” diyerek ecdadımıza ve tarihimize sahip çıkıp, bilinçli bireyler olmamız gerektiğini belirtti.

Gençler Has Oda’da, Peygamber Efendimizin sakalı şerifi, hırkası, ayak izi, Hz. Musa’nın asası, Kâbe toprağı, Kâbe örtüsü, Hz. Fatıma’nın hırkası gibi birçok değerli eserlerin sergilendiği kutsal emanetleri de gezip görme fırsatı buldular.

Babüsselam, Kubbealtı, Adalet Kasrı, Saray Mutfakları, Babüssaade, Sünnet Odası, Revan Köşkü, İftariye Kameriyesi, Kutsal Emanetler gibi Topkapı Sarayı’nın daha birçok bölümünü Talha Uğurluel’den dinleme fırsatı buldu. Geziden duydukları memnuniyetlerini dile getiren gençler Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e teşekkür ederek böyle bir projenin devamlılığını dile getirdiler.

İlginizi çekebilir

Öğrencilere müjde!

Öğrencilere müjde!

selyus