Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 13 Ocak 2016

Başkan Erdem’den girişimcilere eğitim sertifikası

Sancaktepe Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile başlatılan “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimleri sonucu sertifika almaya hak kazanan 86 kişi, Belediye Başkanı İsmail Erdem’inde katıldığı törenle sertifikalarını aldılar.

Sancaktepe Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile başlatılan “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimleri sonucu sertifika almaya hak kazanlar için 12 Ocak Salı günü Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen töreninde konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ilçedeki girişimci adaylarına ulaşarak yeni işletmelerin kurulmasına öncülük etmek istediklerini söyledi.

Açılan her yeni işletmenin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Erdem, “Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına, dolayısıyla yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlıyor. Burada bulunan 86 kardeşimiz, geleceğin sanayicisi, geleceğin iş adamı, geleceğin zanaatkârı olmak için ilk adımlarını atıyor. Bu girişimcilerimizin her birinin yanında 1 işçiye ekmek kapısı açacağını düşünürsek, bugün aslında minimum 180 kişiye istihdam sağlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Öncelikle kendileri, ardından ilçemiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Sancaktepe Belediyesi olarak öncelikli hedeflerinden birinin İstihdamı genişletmek, yeni istihdam alanları oluşturacak çözümler ve projeler geliştirmek olduğunu belirten Erdem, “Örneğin halen sürmekte olan bir projemizde, gençlerimize Ücretsiz, Maaş Destekli ve İş Garantili eğitimler veriyoruz, işverenlerimizin istediği nitelikte istihdama uygun elemanlar yetiştiriyoruz. Kariyer Merkezimizde; iş arayan ile işverenleri buluşturuyoruz. Aileler ve gençler için umut kapılarını ardına kadar açık tutmayı başaran Kariyer Merkezimiz, bugüne kadar binlerce gencimizi istediği işe yerleştirdi” şeklinde konuştu.

Başkan Erdem ayrıca eğitimlerini tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan adayların üst limiti 30 bin lira olan hibe, üst limiti 70 bin lira olan geri ödemeli desteklerden faydalanabileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İsmail Erdem, sertifika almaya hak kazanan 86 girişimciye sertifikalarını vererek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

selyus