Ana Sayfa EĞİTİM 24 Ocak 2020

Sancaktepe Genç Gelecek’ten ‘gençlik okumaları’na devam

Genç Gelecek Edebiyat Kulübü öğrencileri her hafta Çarşamba günleri saat 16.00’da Sancaktepe Belediyesi Samandıra Gençlik Merkezi’nde bir araya gelerek ortak belirledikleri kitabı okuyarak tahlilini yapıyor.

Gençlik Okumaları ile öğrenciler düzenli kitap okuma alışkanlığı kazanırken; kelime dağarcıklarını geliştiriyor, empati kurma özelliği kazanıyor, bilgi seviyelerini artırıyor, hafıza güçlerini ve zihinsel sağlıklarını geliştiriyor. Tolstoy’un “İnsan Ne İle Yaşar”, Sezai Karakoç’un “Diriliş Neslinin Amentüsü”, Roger Garaudy’in “İnsanlığın Medeniyet Destanı”, Cemil Meriç ‘in “Bu Ülke”, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Beş Şehir”, Rasim Özdenören’in “Gül Yetiştiren Adam” adlı eserleri okuması, tahlili ve sözlük çalışması yapılan eserlerden yalnızca birkaç tanesi… Aynı zamanda Gençlik Okumaları’na düzenli katılan ve tahlilini yapan gençlere okudukları kitap da hediye ediliyor.

Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen Gençlik Okumaları’nda en son Mustafa Kutlu’nun “Yoksulluk İçimizde” adlı kitabının okuması yapılmıştır. Kalbi olanı, aşkı ve öteleri dile getirerek hayatın hakikatine işaret eden “Yoksulluk İçimizde” okurlarının benliklerini sorguladıkları bir eser olarak Edebiyat Kulübü öğrencilerinin raflarında yerini almıştır. Okumaya merakı olan, usta yazarların kitaplarını tahlil yapmak isteyen kitapseverler Genç Gelecek Merkezlerinden Gençlik Okuma Gruplarına kayıt yaptırabilirler.

selyus