Ana Sayfa EĞİTİM 7 Ocak 2016

Sancaktepe gençliğin adıdır “Medeniyet Yolcuları”

“Medeniyet Yolcuları” programına katılan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bir yıldır yoğun çalışmalarımız neticesinde bugün gerçekleştirmiş olduğumuz programımız; Medeniyetimizin yeniden ihyasında görev alacak Milli ve Manevi değerlerine bağlı yeni bir gençliğin adıdır” dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç’in başkanlığında hayat bulan ‘Medeniyet Yolcuları’ projesi eğitim programı 2 Ocak Cumartesi günü gerçekleşti

Yoğun katılın olduğu programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Sancaktepe İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl ve Sancaktepelilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Programda bir konuşma yapan bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bir yıldır yoğun çalışmalarımız neticesinde bugün gerçekleştirmiş olduğumuz programımız; Medeniyetimizin yeniden ihyasında görev alacak Milli ve Manevi değerlerine bağlı yeni bir gençliğin adıdır. Bugün Eğitimcilerimizin Rahle-i tedrisinde yüzlerce evladımız bir kez daha ümitlerimizi yeşertti. Medeniyet Yolculuğunda bizlerle birlikte yürüyen eğitimcilerimize, evlatlarımıza ve görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı yaptığı konuşmada gençliğin kendi değerlerinden uzaklaştığı bir dönemde onları yeniden ihya etmek için yürütülen projede başta Belediye Başkanı İsmail Erdem olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Başkanı Temurci, “Sancaktepe Belediye Başkanımıza ve ekip arkadaşlarına bu güzel projeye verdikleri emekler için yürekten teşekkür ediyorum.” dedi ve şöyle devam etti: “Medeniyet kelimesinin hepimizin hayatında farklı anlam ve çağrışımları var. Medeniyetle ilgili olarak; şehirleşme, kültür, çağın gereklilikleri gibi birçok anlamdan bahsedebiliriz. Bizler bir iyilik medeniyetinin mensuplarıyız. Hz. Peygamber, ‘Sizin en hayırlınız, öğrenen ve öğretenlerinizdir’ diyor. İlk emri ‘Oku’ olan, tefekkür edin diyen bir inancın mensuplarıyız. Eğer 21. Yüzyıl bir bilgi çağı ise ve ilim Müslümanların kaybolmuş hazinesiyse, geleceği ihya edecek böyle bir projenin anlamı gerçekten çok büyük.”

“GENÇLİĞİMİZİ YENİDEN İHYA ETMEK İSTİYORUZ”

Başkan Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu medeniyet havzası çok büyük değişiklikler yaşadı. Bugüne geldiğimizde, bizim bu tarz projelere destek verirken siyasi bir hesabımız yok. Gençliğimizi yeniden ihya etmek istiyoruz. Türkiye’de gençlik yıllar boyunca bir ‘asayiş meselesi’ olarak görülmüştür. Tarihimize bir bakın; ‘apolitik bir gençlik’ yetiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapmışız. Çünkü gençlik kendi değerlerinden uzaklaştığı sürece birilerinin amaçları için kullanılabilir oluyor. Dolayısıyla, gençliğimiz önümüzdeki dönemde yeniden yapılanmalı. Çağın gereği olarak; ‘dijital bir gençlik’ ile karşı karşıyayız. Gençlerin anlayacağı dil 20 yıl önceki dil değil. 30 yıl sonra Osmanlı’nın yaşadığı Jöntürk olayını yaşamamak için bu tarz projelere çok ihtiyacımız var. Emeği geçenlere bir kez daha takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ise yaptığı konuşmada “Bizler bir iyilik medeniyetinin mensuplarıyız. Hz. Peygamber, ‘Sizin en hayırlınız, öğrenen ve öğretenlerinizdir’ diyor. İlk emri ‘Oku’ olan, tefekkür edin diyen bir inancın mensuplarıyız. Eğer 21. Yüzyıl bir bilgi çağı ise ve ilim Müslümanların kaybolmuş hazinesiyse, geleceği ihya edecek böyle bir projenin anlamı gerçekten çok büyük” şeklinde konuştu.

selyus