Ana Sayfa EĞİTİM 12 Nisan 2016

Sancaktepe “Sosyal Medya Okulu” eğitimleri başladı

“Sosyal Medya Okulu”  projesinin ilk dersine katılan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Çağ, bilgi çağıdır. Yenilenmiş teknoloji ile birçok bilgiye ulaşıyoruz. Bilgi edinme noktasında çağın en iyi iletişim aracıdır sosyal medya, bizlerde sosyal medyayı kullananlardanız. Yüksek idealler, hedeflerle çalışmalarımızı sürdürmeliyiz”

Sancaktepe Belediyesi gençler için yapmış olduğu projelere bir yenisini daha ekledi. Gençlerin sosyal medya araçlarını daha bilinçli kullanımının hedeflendiği Sosyal Medya Eğitimlerini içeren “Sosyal Medya Okulu”  projesinin ilk dersi Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’inde katılımıyla gerçekleşti.

9 Nisan Cumartesi günü Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nde başlayan Sosyal Medya Okulu’nda, “Dijital Çağın Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu eğitim Bilal Eren; “Dijital Vatandaşlık ve Sanal Kimlikler” konulu eğitim İsmail Hakkı Polat tarafından verildi.

Açılış konuşmasında söz alan Başkan Erdem: “Çağ, bilgi çağıdır. Yenilenmiş teknoloji ile birçok bilgiye ulaşıyoruz. Bilgi edinme noktasında çağın en iyi iletişim aracıdır sosyal medya, bizlerde sosyal medyayı kullananlardanız. Yüksek idealler, hedeflerle çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Bizler sosyal, kültürel, sportif çalışmalarla siz gençlerimize en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz” dedi.

Sosyal Medya Okulu’nun ilk dersinde “Dijital Çağın Dünü, Bugünü ve Geleceği” konusunda eğitim veren Bilal Eren sosyal medyanın tanımını yaparak: “İnterneti anlamamız gerektiğinden böyle bir okulu yapma gereği duyduk. Çok uyanık olmalıyız. Yapılan bir araştırmaya göre insanlar Google arama motoruna anne babalarından daha çok güveniyor. Günümüzde bu kadar önemli bir yere sahiptir” dedi. İnternetin, Amerika ve Rusya arasında geçen soğuk savaş döneminde askeri bir proje ile ortaya çıktığını belirten Eren: “İnternet anonim bir şeydir, kuralları yoktur, bir yeraltı iletişimidir” diyerek sözlerine şöyle devam etti: artıları ve eksileri olan internet kullanırken ne yapmalıyız sorusuna cevap aramalıyız. Eğitimli olmalıyız, haklarımız ve sorumluluklarımızı bilmeliyiz,  dijital varlıklardan haberdar olmalıyız ve içerik üretmeliyiz” dedi.

Sosyal Medya Okulu’nun 2. dersinde “Dijital Vatandaşlık ve Sanal Kimlikler” konulu eğitim ile İsmail Hakkı Polat gençlerle buluştu. Dijital farkındalığa bakıldığında birey olarak daha büyük yere sahiptir diyen Polat, “Birey olarak büyük yere sahip olduğundan gün geçtikçe dijitalleşiyoruz. Sosyal medyada yazdığımız her şey bir gün karşımıza çıkabilir. Bilinçli kullanıcılar olarak paylaşımcı olmalıyız” dedi. Ardından, dijital etik, dijital okur-yazarlık, dijital iletişim, dijital vatandaşlık, dijital kimlik, dijital birey konularında gençlere eğitim verdi.

Sancaktepe Belediyesi ve Dijital Hayat Akademi işbirliği ile gerçekleştirilen yeni iletişim ortamının -dijital dünyanın- bireysel, toplumsal, ekonomik, kültürel, hukuksal, siyasi ve ahlaki değişim ve dönüşümlerinin tartışılacağı Dijital Hayat Sertifika Programı, 9-30 Nisan tarihleri arasında farklı konu ve konuklarla devam edecek. Eğitim sonunda katılımcılara Dijital Hayat Sertifikası verilecektir.

Katılımcılar yarışmaya, http://www.gencgelecek.com/form/1/5/medyabanner.aspx linkinden formu doldurarak başvurabilir.

16 ve 30 Nisan eğitim takvimi ise şu şekildedir;

16 Nisan Cumartesi, 2016 / 10.00 – 12.50 : Sosyal Medya (Yalçın Arı)

16 Nisan Cumartesi, 2016 / 14.00 – 16.50 : Siber Psikoloji (Mehmet Dinç)

30 Nisan Cumartesi, 2016 / 10.00 – 12.50 : Dijital Güvenlik (Halil Öztürkci)

30 Nisan Cumartesi, 2016 / 14.00 – 16.50 : Bilişim Hukuku (Tuğsan Yılmaz)

30 Nisan Cumartesi 2016, 2017 / 17.00 : Sertifika Töreni

selyus