Ana Sayfa EĞİTİM 19 Kasım 2016

Sancaktepeli gençler üstatların izinde

Sancaktepe Genç Gelecek Üniversite Konseyi öğrencileri her hafta sonu “Üstatların izinde”  projesi ile önemli yazarları öğrencilere anlatıyor.

Genç Gelecek Üniversite Konseyi öğrencileri her hafta sonu “Üstatların izinde”  projesi ile Üstat Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Cemil Meriç gibi önemli yazarların fikir dünyalarına yolculuk yapıyor.  

Üniversiteli gençler, unutulan tartışmaların, kadri bilinmeyen ya da “doğru anlaşılmayan” düşünürlerin izini sürüyor. Türk düşünce hayatındaki süreklilikleri kavramak, dönemsel zihniyet farklılıklarını yerli yerine koymak, problemleri bağlamına oturtmak için gençler her hafta bir araya geliyor. Sancaktepe Genç Gelecek Merkezi’nde Aliya Izzetbegoviç’ in hayatı, Bosna’daki etnik ve dini çatışmalar, Bosnalı Müslümanların uğramış olduğu soykırım belgeselden izlenerek konu etraflıca işlendi.

İnteraktif gerçekleşen programda Aliya’nın Bosna’ya, insanlığa ve dünyaya neler kattığı vurgulanarak; nasıl bir öncü şahsiyet olduğu anlatıldı. Üniversiteli gençler tarafından yoğun ilgi gören program gençlerin hayatlarına farklı bir bakış açısı sunmaya devam edecek.

selyus