Ana Sayfa EĞİTİM 28 Şubat 2020

Sancaktepeli öğrencilerde münazara yarışma heyecanı

Sancaktepe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 4. Liselerarası Münazara Yarışması Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde başladı. 17 Mart tarihine kadar devam edecek karşılaşmaların ilk turları gerçekleşti.

Gençlerin münazara kültürlerini geliştirebilmek, farkındalık kazandırmak bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrencileri bir araya getirmek ve verimli bir paylaşım ortamı oluşturmak amacıyla düzenlenen 4. Liselerarası Münazara Yarışması’nda 16 liseden 64 öğrenci ter dökecek.

17 Mart tarihine kadar devam edecek karşılaşmaların ilk turları gerçekleşti. İlk turlarda Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi & 75. Yıl Devlet Malzeme Ofisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “İnsan Beyni Sosyal Medyanın Efendisidir/Kölesidir”, Sancaktepe Sultan II. Abdulhamid Anadolu İmam Hatip Lisesi&Rabia Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi “İklim insanın kişiliğini değiştirir/değiştirmez”, Samandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi&Sancaktepe Aziz Bayraktar Anadolu İmam Hatip Lisesi “Youtuberlar çocukluğu dijitalleştirir, sosyalleştirmez./ dijitalleştirmez, sosyalleştirir.”, Sancaktepe Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi&Sancaktepe Fatih Borsa İstanbul Anadolu Lisesi “Sebze ve Meyve Yetiştirirken Tarım İlaçları Kullanılmasına İzin verilmelidir/verilmemelidir.”, Sarıgazi Anadolu Lisesi&Fehmi Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Dijitalleşme toplumsal değerleri olumlu etkiler/etkilemez.”, Yenidoğan Çok Programlı Anadolu Lisesi& Tolga Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Tiyatro ve Sinemaya uyarlanan eserler okuma oranını arttırır/artırmaz.”, Sancaktepe Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi&Sancaktepe Anadolu Lisesi “Meslek seçiminde maddi/manevi doyum önemlidir” konularında kıyasıya yarıştılar.

Liselerarası Münazara Yarışmasının 2.turları 4-5 Mart, yarı finali 11 Mart, finali ise 17 Mart 2020 tarihinde yapılacaktır.

selyus