Ana Sayfa EĞİTİM 24 Aralık 2015

Ümraniye’de ‘Çocuklarda Din Eğitimi’ semineri

Ümraniye Belediyesi kültür ve eğitim faaliyetleri kapsamında gerçekleşen Akademi Nisa’nın bu haftaki konuğu, “Çocuklarda Din Eğitimine Yeni Bir Perspektif” konulu semineriyle Fatma Kotan’dı.

Ümraniye Belediyesi, Akademi Nisa programı kapsamında gerçekleşen ve Ümraniyeli hanımların birçok konuda temel bilgiler edinmelerini sağlayan derslere devam ediyor. Alanında uzman akademisyen ve hocalar tarafından verilen dersler, bu hafta Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü’nde Eski Eğitim Uzmanı olan Fatma Kotan’ın, “Çocuklarda Din Eğitimine Yeni Bir Perspektif” anlatısıyla devam etti. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen seminere, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Serap Eşit Elveren ve Türkân Öztürk’ün yanı sıra, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu’nun eşi Tülay Çakıroğlu ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Uzman eğitimci Fatma Kotan’ın çocuklarda din eğitimine yeni bir bakışaçısı getirerek; görsel, dokusal ve duygusal öğrenme tekniklerini anlattığı derste, çocuk eğitiminde yaş aralıklarının önemi konuşuldu. Fatma Kotan, “Çocukla çocuklaşın” hadisine atıfta bulunarak, çocuklara; sorumluluk bilinci, sabır, şükür gibi değerlerin küçük oyunlarla anlatabileceğini dile getirdi. “Oyuncakları kurmak için bile kılavuzlarına bakarız, insanların kılavuzu ise Kur’an-ı Kerim’dir” diyen Fatma Kotan, çocuklara küçük yaşlardan itibaren din eğitimi verilmesi gerektiğini söyledi. Görsellerle anlatımın çocuklar için uygun bir yöntem olduğunu anlatan Kotan, bilgiyi sunan kişinin interaktif olması gerektiğini dile getirdi. Sadece konuşmakla anlatımın amacına ulaşamayacağını dile getiren Kotan, çocuklara yaşatarak bilgi verilmesi gerektiğini bunun da çocuklara oyun eşliğinde bilgi vererek mümkün olacağını söyledi.

Dersin ardından bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk: “Fatma Kotan’a değerli anlatımı için teşekkür ederiz. Akademi Nisa’da işin uzmanlarıyla çalışıyoruz. Akademi Nisa hep daha iyilere ulaşabilme isteğinin bir ürünü, bunu daha da yüceltmek istiyoruz, hep beraber güzellikte buluşur, bizi oluştururuz inşallah” dedi. Programın ardından katılımcılar Fatma Kotan’la hatıra fotoğrafı çekildi.

Akademi Nisa, birbirinden değerli akademisyen ve hocalarla Ümraniyeli hanımları buluşturmaya devam edecek.

selyus