Ana Sayfa EĞİTİM 5 Nisan 2016

Ümraniye’nin kitap kurdu çocukları kütüphaneleri gezdi

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı bilgi evlerine üye öğrenciler, bu yıl 52. kez kutlanan Dünya Kütüphaneler Haftası kapsamında İstanbul’un çeşitli kütüphanelerini gezdiler. Meraklı bakışlarla kütüphaneleri gezen öğrencilere, kitap okumak ve kütüphanelerin önemi anlatıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın Mart ayının son pazartesi günü başlayan haftayı Dünya Kütüphaneler Haftası olarak kabul etmesinin 52. yılı kutlanıyor. Hafta kapsamında Ümraniye Belediyesi’ne bağlı bilgi evlerine üye öğrenciler, öğretmenleri gözetiminde kütüphanelerin önemini anlamaları amacıyla İstanbul’daki kütüphaneleri ziyaret ettiler.

Kütüphane Haftası sebebiyle Atatürk Kitaplığı, Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Millet Yazma Eser Kütüphanesi ve Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi’ne düzenlenen gezilerde çocuklar; kütüphane nedir, kuralları ve çeşitleri nelerdir gibi konularda bilgi sahibi oldular. İstanbul’un eski ve yeni kütüphanelerini gören çocuklar, kütüphanelerle alakalı merak ettikleri konuları öğrenmiş olarak geziyi tamamladılar.

selyus