Ana Sayfa EĞİTİM 29 Ağustos 2015

Ümraniyeli çocuklara meslek eğitimi

Ümraniye Belediyesi, spor etkinliklerinin yanı sıra kültürel etkinliklerle de çocukları hem eğlendiriyor, hem de eğitimlerini daha keyifli bir hale getirmeye devam ediyor. Yaz Spor Okulları’nda eğitim gören öğrenciler; 4-14 yaş arası çocuklara meslekleri ve para kazanmayı öğretmek için kurulan Kidzania Meslek Edindirme Merkezi’ni ziyaret etti.

Ümraniye Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Yaz Spor Okulları kapsamında, bu yıl öğrenciler spor aktivitelerinin yanı sıra, kültürel geziler sayesinde de tatili daha verimli ve eğlenceli bir şekilde geçiriyor. Bu hafta 300 öğrenci, 4-14 yaş arası çocuklara meslekleri ve para kazanmayı öğretmek için kurulan Kidzania Meslek Edindirme Merkezi’nde düzenlenen geziye katıldı.

HEM EĞLENDİLER, HEM ÖĞRENDİLER, HEM DE MESLEKLEKLERİNİ SEÇTİLER

Yaz Spor Okulları öğrencileri, Kidzania Meslek Edindirme Merkezi’nin 60’tan fazla aktivite alanında, kendi becerilerine ve ilgi alanlarına uygun; yaklaşık 90 rol üstlenerek, diledikleri meslekleri seçtiler. Gerçek bir şehir düzenlemesi içinde, çocuklara uygun boyutlarda tasarlanan Hastane, İtfaiye, Tiyatro, Arkeoloji Müzesi, Havacılık Akademisi, Diş Sağlığı Merkezi, Banka, Stadyum gibi çok sayıda aktivite alanında çocuklar; Radyo Programcısı, Doktor, İtfaiyeci gibi meslekleri canlandırma imkânı buldular. Kidzania Meslek Edindirme Merkezi, öğrenciler gerçek dünyanın bir simülasyonu ile geleceğe hazırlanırken; bol bol eğlenme ve öğrenme olanağı da buldular. Ayrıca çocuklar, Kinzania Meslek Edindirme Merkezi’nde bulunan supervisorler sayesinde seçtikleri meslekler konusunda bilgi de aldılar. Böylelikle çocuklar, sadece para harcamayı değil, aynı zamanda emek sarf ederek, çalışarak nasıl para kazanılacağını ve nasıl tasarruf edileceğine dair de deneyim kazanmış oldular.

Gezide seçtikleri mesleklerin kıyafetleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen Yaz Spor Okulları öğrencileri, renkli görüntülerin yaşanmasını sağladı.

selyus