Ana Sayfa EĞİTİM 2 Şubat 2016

Ümraniyeli çocuklara uzay yolculuğu!

Ümraniye Belediyesi, Bilge Çocuk Eğitim Projesi’yle; ilçedeki üstün zekâlı çocukların eğitimlerine destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda dönem boyunca farklı alanlarda dersler alan çocukların ara tatili, Ali Kuşçu Uzayevi Gezisi’yle neşelendi.

Ümraniye Belediyesi Bilge Çocuk Projesi’yle eğitim alan Ümraniyeli üstün zekâlı çocuklar, ara tatilde de bilimsel etkinliklere devam ediyor. Yılın ilk gezisi, Osmanlı Devleti’nde astronomi denince ilk akla gelen isim olan Ali Kuşçu’nun adının verildiği, Eyüp’teki kendi enerjisini üretmek üzere tasarlanan Ali Kuşçu Uzayevi’ ne yapıldı. 25’er kişilik 3 grupla gerçekleştirilen gezide, çocuklar; yeşil enerjinin ne olduğunu ve yenilenebilen enerji kaynaklarını öğrenerek; doğayı koruma yolları konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Astronot kıyafetleri de giyerek eğlenceli dakikalar yaşayan çocuklar gezide, mini uzay sergisini de gezdi. Burada, astronotların uzayda kullandıkları gözlükler, yerçekimsiz ortamda eşyalarının hareket etmesini engellemek için kullandıkları sabitleyiciler, astronot gıdaları, roket içi aydınlatma materyalleri gibi uzay eşyaları ile tanışan çocuklar; ardından uzay odasına geçtiler. Öğretmenleri eşliğinde; “Uzay, Gök Taşı, Yıldız, Gezegen, Karadelik, Uzayda Hayat Var mıdır?,  Astronotlar Uzayda Nasıl Yaşar? Uzayda Nasıl Yolculuk Edilir?” konularında bilimsel bir sohbet eden çocuklar, sorularına sohbetten sonra izledikleri belgeselle cevap buldular.

Gezinin sonunda Legolarla uzay evi tasarlayan çocuklar, Ali Kuşçu Uzayevi tarafından kendilerine hediye verilmesiyle mutlu bir günü tamamlamış oldular.

selyus