Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Şubat 2016

Beykozlu kadınlara yakışan kardeşlik

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları “Çocuklarımız Üşüyor, Vicdanımız Üşüyor” diye başlattıkları “1 ATKI 1 BERE” kampanyasında örülen 20.427 parça ürün Türkmen kardeşlerimize ulaşmak üzere yola çıktı. İlçe Başkanlığında yapılan törene Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Av. Mustafa Gürkan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Sadaka Taşı yetkileri ve teşkilat mensupları katıldı.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları güçlü kadrosu ile “Çocuklarımız Üşüyor, Vicdanımız Üşüyor” diye başlattıkları “1 ATKI 1 BERE” kampanyasında örülen 20.427 parça ürün “Minik Yüreklere” ulaşmak üzere yola çıktı. Büyük AK Parti Beykoz Teşkilatı, bu anlamlı günde bir araya gelerek elde edilen ürünler koliler içinde Türkmen Kardeşlerinize ulaşmak üzere Sadaka Taşı Derneği yetkililerine teslim edildi.

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları’nın, Başkan Gaye Zayıf’ın önderliğinde bir aydır yürüttüğü bir atkı bir berede sen ör kampanyasında rekora imza atıldı. Türkmen kardeşlerimize gönderilmek üzere Kadın Kolları İlçe Yönetimi ile Mahalle Kadın Kolları Teşkilatlarının 17 bin kadın üyesinin emekleri sonucunda 20 bin 427 atkı ve bere örüldü.

İlçe Tanıtım Medya Birim Başkanı Zafer Aslan’ın sunumuyla AK Parti Beykoz İlçe Binasında gerçekleşen teslim törenine: Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Av. Mustafa Gürkan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Güler, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Deneyimli Siyaset Adamı Faruk Bilal Şener, ilçe başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve kadın kolları ilçe yönetimi ile mahalle teşkilatları katıldı. 

“ORADA ADETA YAŞAM MÜCADELESİ VEREN TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE RABBİM YARDIM EYLESİN”

Programda bir konuşma yapan AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Av. Mustafa Gürkan, “Ben özellikle bu ve benzer programlarda bu tür dernekler destekleriyle yol gösterici, bir öğretici olan Belediye Başkanımız Yücel beye, yine Kadın Kolları Başkanımız Gaye hanıma ve ekibine, Sadaka Taşı Derneği yetkililerine mahalle teşkilatlarımıza gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Sadaka Taşı Derneği’nin hayatlarına pahasına zor şartlar altında hem Suriye’de hem de Türkmen Dağı’nda nasıl emek verdiklerini biliyoruz. Allah yardımcıları olsun. Kardeşlerimize güç kuvvet versin. Orada adeta yaşam mücadelesi veren Türkmen Kardeşlerimize Rabbim yardım eylesin. İçimiz sızlıyor, inşallah en kısa zamanda gördükleri zulüm biter. Ben, ördükleri atkı bere ile Türkmen kardeşlerimize ve yavrularımıza çok önemli katkı sunan Gaye Başkanımız ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“KAMPANYAMIZ ANLAMLI OLSUN DİYE 17 BİN ÜYEDEN, 17 BİN ATKI BERE DİYE YOLA ÇIKTIK”

Kampanyanın mimarı AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, “Ben öncelikle tüm katılımcılara böyle güzel ve anlamlı bir programı bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum.  Bundan yaklaşık 40 gün önce böyle bir organizasyonla Türkmen kardeşlerimize yardım göndermiştik. Orada ki koşulları basından okudukça ve televizyondan çocuklar ile annelerin feryatlarını duydukça içimiz parçalanıyordu. Onun için yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte bir şeyler daha yapalım dedik. ““Çocuklarımız Üşüyor, Vicdanımız Üşüyor” diye “1 ATKI 1 BERE” kampanyasını başlattık. Ben kampanyamıza katkı sunan tüm Beykozlu hanımlara teşekkür ediyorum. İlçemizde 17 bin kadın üyemiz var. Kampanyamız anlamlı olsun diye 17 bin üyeden, 17 bin atkı bere diye yola çıktık. Elhamdülillah 17 bini de 20 bini de aştık. Ben tekrar başta yönetim kurlu üyelerim ve mahalle başkanlarım olmak üzere emeği geçen tüm hanımlarımıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanımıza da katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz yardımlaşmayı her ne kadar onun kadar olmasak ta ondan öğrendik ” diye konuştu.

“BU YARDIMLARI BİZİ DÜŞÜNEN TÜRKİYE’DEKİ KARDEŞLERİMİZ Mİ GÖNDERDİ”

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, “Öncelikle Allah hepinizden razı olsun. Yaptığınız bu çalışma çok önemli ve değerli. Karşılığının da kat kat fazlasının olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Kadınların ve bir annenin yüreğini hissettiğini biz erkeklerin aynı oranda hissetmesi mümkün değil. Orda çocuklarımız öldürüyor, kadınlarımız çok şiddetli kötülüklere maruz bırakılıyor. Bir millet topyekün soykırıma uğruyor. Savaş devam ediyor ve insanlar günbegün farklı yerlere hicret etmek durumunda kalıyorlar. Hal böyle olunca da yaşam şartları güçleşiyor. Bu yardımlarınızın çok çok ciddi bir karşılığı var onların nezdinde. Görevimiz gereği bu yardımları oralar ulaştırmak durumundayız. Özellikle Türkmen Dağı’nda çok büyük bir katliam yaşanıyor. Bu katliama duyarsız kalamayız. Maalesef Rusya, Suriye rejimi ve destekçileri ile Türkiye’nin dik duruşundan dolayı çılgına dönmüş vaziyette. Onun için Türkmen halkına katliam uygulanıyor. Orada temsilcilerimiz var. Hem Yayla Dağı’nda hem de Türkmen Dağı’nda yardımlarımızı nasıl dağıtacağımız planı yaptık. Bu malzemeleri onların aracılığıyla Türkmen Kardeşlerimize ulaştıracağız. Geçenlerde orada yaptığımız ziyarette 90 yaşında bir teyzemizle yaşadığımız bir anıyı sizin huzurunuzda tüm vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Teyzemiz: “Bu yardımları bizi düşünen Türkiye’deki kardeşlerimiz mi gönderdi” diye sordu. Bizde, “Evet sizin mihmandarlarınız, sizin kardeşleriniz, sizin akrabalarınız gönderdi” dediğimiz de göz yaşlarına hakim olamadı” dedi.

“AK PARTİ BEYKOZ KADIN KOLLARI’NIN 17 BİN KADIN ÜYESİ DEMEK Kİ BOŞ ÜYE DEĞİLMİŞ”

Beykoz Teşkilatına komşuluğu, dostluğu, arkadaşlığı ve paylaşımlarıyla örnek olan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yaptığı konuşmada: “Öncelikle çok hayırlı bir işe vesile olduğunuz belirtmek isterim. Kadın kollarımız yüreklerini orada kardeşlerimizle birleştirerek bu atkı bereleri ördüler. Oradaki çocukları kendi evlatları yerine koydular. Nasıl kendi çocuğunuz üşüdüğünde ona bir şey bulup giydirmek için gayret gösteriyorsanız, ta buradan Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize de aynı duyguyla bunları gönderiyorsunuz. Gönlünüzden koparak 20 bin küsür malzeme Sadaka Taşı Derneği aracılığıyla oraya ulaşacak. Ne güzel. Burada gözlerden kaçmaması gereken çok önemli bir şey oldu. Önceleri belki dışarıdan destek isteyerek yardıma ediyordunuz. Ama bugün 17 bin kadın üyesi olan kendi hanımlarına güvenerek yola çıkması önemliydi. Bu noktada da yanılmadığınız anlamış oldunuz. AK Parti Beykoz Kadın Kolları’nın 17 bin kadın üyesi demek ki boş üye değilmiş. Bu işlerin peşine de boşuna koşmadığınızı, dava kadını, gönül kadını olduğunuzu, yardım anlayışınızın içinizde bir aşk ve şevk olarak ortaya çıktığını bir kere daha ispatlamış oldunuz. Allah sizlerden razı olsun. Gayretiniz daim olsun” şeklinde konuştu.

Not: Lüften kaynak göstermeden (bölüm ya da tamamı) alıntı yapmayınız!

 

selyus