Ana Sayfa EĞİTİM 8 Ocak 2014

Üniversitesi’ye laboratuvar

Araştırma odaklı yeni nesil devlet üniversitesi olarak kurulan ve bu yönde önemli çalışmalara imza atan üniversite yeniliklerine bir yenisini daha ekl

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde laboratuvar açıldı

Araştırma odaklı yeni nesil devlet üniversitesi olarak kurulan ve bu yönde önemli çalışmalara imza atan üniversite yeniliklerine bir yenisini daha ekledi. Göztepe-Kuzey Yerleşkeşi’nde kurulan Mühendislik Fakültesi Laboratuvarı 6 Ocak Pazartesi günü yapılan bir törenle hizmete açıldı.

Üniversitenin Göztepe-Kuzey Yerleşkesinde gerçekleşen açılış törenine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur başta olmak üzere rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu, Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Prof. Dr. Engin Başaran’ın yanı sıra çok sayıda idari ve akademik personel de katıldı.
Rektör Prof. Dr. Hamit Okur: “Bir araştırma üniversitesi olarak öncelikle her alanda araştırma yapabilmeyi hedefliyoruz.”
Açılış sırasında laboratuvar çalışanlarından projeleriyle ilgili bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Hamit Okur, “Bir araştırma üniversitesi olarak öncelikle her alanda araştırma yapabilmeyi hedefliyoruz. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin üniversitemiz bünyesinde böyle bir laboratuvar kurması ve hedefe yönelik çalışmalar başlatmış olması üniversitemizin geleceği açısından sevindiricidir.“ dedi. Ayrıca her bir laboratuvar çalışanının proje sahibi olması, bu projeler kapsamında öğrenci istihdam edilmesi ve hayata yönelik çıktılar kazandırmasının, üniversitenin misyonu ve vizyonunun bir gereği ve sonucu olduğuna dikkat çeken Okur, laboratuvar sorumlusu Doç. Dr. Erkan Şahinkaya ve bütün ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu: “Yakın gelecekte de kurulacak olan teknoparkımızla beraber çalışanlarımız bu teknopark üzerinden sanayi ile işbirliğini daha aktif bir şekilde gerçekleştireceklerdir.“

Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda üniversite Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu da bir değerlendirmede bulunarak, İstanbul Medeniyet Üniversitesinin sanayi ve üniversite işbirliğini sağlayacak olan Mühendislik ve Fen Fakültelerinin bu vesileyle sanayi ile temaslarının başlamış olduğunu belirtti. Kurbanoğlu, “Yakın gelecekte de kurulacak olan teknoparkımızla beraber çalışanlarımız bu teknopark üzerinden sanayi iş birliğini daha aktif bir şekilde gerçekleştireceklerdir. Bundan sonra öğrencilerimizin de çalışmalarını teoriyle beraber uygulamalı olarak sürdürecek. Desteklerinden dolayı rektörümüz Prof. Dr. Hamit Okur’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve aynı zamanda Laboratuvar Sorumlusu olan Doç. Dr. Erkan Şahinkaya ise laboratuvar hakkında detaylı bilgiler verdi: ”Geçici olarak kullanılmak üzere dizayn edilmiş olan binamızda, şu an 3 adet laboratuvar ve 6 adet ofis bulunmaktadır. Çevre biyoteknolojisi ve biyolojik atık su Arıtımı üzerine yoğunlaşan biyomühendislik Bölümünün 1 tane TÜBİTAK ve 3 tane BAP projesi; bilgisayar mühendisliğinin de 1 adet TÜBİTAK proje çalışması bu binada aktif olarak yürütülmektedir. 6 Ocak 2014 itibariyle resmen açılışı yapılmış olan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Laboratuvarı, fakültemiz diğer bölümleri hatta üniversitemiz diğer kurumlarına da kucak açmış, daha nice projelere ev sahipliği yapmak üzere üniversitemize kazandırılmıştır.”

Etiketler:
selyus