Ana Sayfa EĞİTİM 7 Ocak 2014

Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz, eğitime duyarlı

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy’de ki okulların öğrenci temsilcileriyle belediye binasında bir araya geldi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy’de eğitim veren tüm ilköğretim, orta okul ve liselerde eğitim alan öğrencileri misafir etti. Devlet okulları ve özel okulların iştirak ettiği toplantıya, her okulun öğretmen temsilcileri de katıldı.

Eğitim Vadisi Çekmeköy’de, genç fikirlerin yönetime dahil edilmesi için düzenlenen toplantıda Başkan Poyraz, öğrencilerin projelerini dinledi. Öğrencilerin, belediyenin kültür sanat etkinliklerinden daha fazla yararlanabilmesi için neler yapılabileceğinin konuşulduğu toplantıda, sosyal sorumluluk projeleri de öne çıktı.

Pazar Filesi

Şehit Öğretmen İzzet Yüksel İlköğretim Okulu öğrenci temsilcisi söz alarak okullarındaki çevre projesini paylaştı. Uygulama dersinde üretim yaptıkları pazar filelerinin, naylon poşetler yerine kullanımını sağlamaya çalıştıklarını söyleyen öğrenci, projenin uygulama alanının yaygınlaştırılması için Başkan Poyraz’dan destek istedi.

Metro Çalışmalarına İlgi Büyük

Çekmeköy ve İstanbul’u daha yakından tanımak isteyen öğrenciler için gezi programlarının devam edeceğini söyleyen Başkan Poyraz, metro çalışmalarını soran bir öğrenciye ilçe için büyük önem taşıyan bu konuya değindiği için teşekkür etti. Başkan Poyraz, “Metro bu ilçe için en önemli yatırımdır. Metronun Çekmeköy’e kazandırılmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın çok etkisi var. Çekmeköylüler adına yaptığımız talep üzerine daha kısa mesafede planlanan hat ihalesi iptal edildi ve Taşdelen’e kadar uzayan Üsküdar Çekmeköy Metrosu’na başlandı. Yerin 40 metre altında çalışmalar devam ediyor. Kazılar bitirildi, diğer detaylar yapılıyor. Belki bir gezi düzenleyerek sizlere bu çalışmaları yakından inceleme fırsatı verebiliriz.” dedi.

Başkan Poyraz, eğitime yapılan yatırımları anlattığı toplantıda, 2014 yılı bütçesi içine okulların bakım ve onarımlarını da eklediklerini belirterek, yılda bir kez yapılan temizlik malzemesi yardımının da ikiye çıkarıldığını belirtti.

Etiketler:
selyus