Ana Sayfa EĞİTİM 2 Ocak 2016

Üsküdar Belediyesi Fuat Engin’i öğrencilerle buluşturdu

Üsküdar Belediyesi, ünlü Profesör Dr. Fuat Sezgin’i öğrencilerle buluşturdu. 2 Ocak Cumartesi günü Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ‘Profesör Doktor Fuat Engin Çocuklarla Buluşuyor’ programına öğrenciler salona sığmadı.

Üsküdar Belediyesi, ünlü Profesör Dr. Fuat Sezgin’i öğrencilerle buluşturdu. 2 Ocak Cumartesi günü Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ‘Profesör Doktor Fuat Engin Çocuklarla Buluşuyor’ programına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve öğrenciler katıldı.

Üsküdar Belediyesi, ünlü Profesör Dr. Fuat Sezgin’i öğrencilerle buluşturdu. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle salonda yerini alan Sezgin, yaptığı konuşmada önemli açıklarda bulundu. 2 Ocak Cumartesi günü Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Profesör Doktor Fuat Engin çocuklarla buluşuyor programına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve öğrenciler katıldı.

“İYİ Kİ FUAT SEZGİN HOCAMIZ, İYİ Kİ GENÇLER VAR”

Başkan Hilmi Türkmen panelde yaptığı konuşmada ünlü profesörün İslam Medeniyeti için önemine dikkat çekti. Başkan Türkmen, “Tabii ki Fuat Sezgin hocamızı anlatmakla bitiremeyiz. Tabii ki onu anlamaya bizim gücümüz yetmez. Gerçekten çok özel bir kişilik. Çok özel bir şahsiyet. Çok ama çok derin bir hocamız. Bugün burada, Üsküdar’da siz sevgili gençlerimizle hocamızı buluşturmak hocamızın engin tecrübesinden faydalanmak üzere bir aradayız. Hocamız ömrünü kutsal bir davaya adayan ve günümüzdeki birçok bilimin temelini atan saygı değer Fuat Sezgin hocamız İslam Coğrafyasının kaybettiği yitik değerlerimizin ortaya çıkması için ömrünü adamış ve adeta hayatını bu uğurda feda etmiş çok kıymetli bir büyüğümüz” dedi.

Başkan Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü, “Bugün burada sadece teoride kalmayan çalışmalarıyla Rönesans ninnileriyle büyütülmüş batı tarihinin tüm ezberlerini bozan 19’uncu yüzyıla kadar gerçek anlamda coğrafya kitabı dahi olmayan Avrupa’nın İslam Medeniyeti’ni nasıl sömürdüğünü belgeleriyle ispat eden medeniyetimizin mana haritasını keşfeden günümüz biliminin kurucularının aslında biz Müslümanlar olduğunu ortaya çıkaran saygı değer Fuat Sezgin hocamızın izninde tarihin bir köşesini küçük de olsa katkıda bulunmak onu anlamaya anlatmaya çalışmak üzere bir aradayız. Bizler, hocamızın defalarca dile getirdiği gibi başarılı olabilmek için her şeyden önce bütün kültürümüze empoze edilen aşağılık duygusundan sıyrılıp bu duygunun Türk Milleti’ni bir kanser gibi kemirdiğinin farkında olmalıyız.”

Konuşmasının devamında gençlere seslenen Başkan Türkmen, “Gençler geleceğimiz sizlersiniz. Umudumuz sizlersiniz. Üsküdar, İstanbul, Türkiye sizlersiniz. İyi ki Fuat Sezgin hocamız var. İyi ki çocuklarımız var, iyi ki gençlerimiz var, iyi ki Üsküdar’da var, iyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ PROFESÖRDEN RÖNESANS VURGUSU

Prof. Dr. Fuat Sezgin ise panel boyunca doğu medeniyetinin batı medeniyeti karşısında bilimsel anlamdaki üstünlüğünü anlattı. Sezgin, bilimsel ilerlemenin günümüzde hala özellikle Yunan medeniyetine bağlandığı hatasına dikkat çekerek, “Bugün hala o düşünce devam ediyor” dedi. Sezgin bu anlayışın sebebini açıklarken ise şu sözleri kullandı: “Bunun belki rönesansın tamamen bir bataklığın ifadesi olarak ortaya çıktığını en iyi ifade eden bir Fransız alemidir. Bu adam Rönesans kelimesini bir kulisin düşünerek ortaya attığı bir uydurmadan ibaret olduğunu yazıyor.”

Panelin sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sezgin’e çiçek ve plaket takdim etti.

 

selyus