Ana Sayfa EĞİTİM 16 Ağustos 2017

Üsküdar Belediyesi ne kadar gururlansa azdır!

Üsküdar Belediyesi Üsküdar Gençlik Akademisi’nde LYS’ye hazırlanan öğrencilerden 436 üniversitelere girmeye hak kazandı. Öte yandan TEOG’a hazırlanan öğrencilerden 1079’u çeşitli Anadolu ve Anadolu Meslek Liselerine girdi.

Üsküdar Belediyesi bünyesinde eğitim veren Bilgi Evleri, Çocuk Akademileri ve Gençlik Akademisi’nde eğitim alan öğrenciler TEOG ve LYS’de büyük başarılara imza attılar.

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak eğitim veren kurumlarda bir yıl boyunca TEOG ve LYS ‘ye hazırlanan öğrenciler, girdikleri sınavlarda büyük başarılar göstererek Üsküdar Belediyesi’nin gurur kaynağı oldular.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN GURUR TABLOSU!

Üsküdar Çocuk Akademileri ve Bilgi Evleri’nde eğitim alan TEOG öğrencilerinden, 11 öğrenci Fen Lisesi, 510 öğrenci Anadolu Lisesi, 209 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesi, 21 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Programı, 18 öğrenci Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 275 öğrenci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 4 öğrenci Tematik Anadolu Lisesi, 1 öğrenci Güzel Sanatlar Lisesi ve 30 öğrenci Temel ve Özel Lise olmak üzere 1079 öğrenci çeşitli liselere girmeye hak kazandı.

Üsküdar Gençlik Akademisi’nde LYS’ye hazırlanan öğrencilerden ise, 1 öğrenci Tıp Fakültesine, 1 öğrenci Diş Hekimliği Fakültesine, 3 öğrenci Hukuk Fakültesine, 5 öğrenci Ebelik, Hemşirelik Bölümüne, 13 öğrenci Fizyoterapi Bölümüne, 9 öğrenci Mimarlık Fakültesine, 41 öğrenci Eğitim Fakültesine, 16 öğrenci İlahiyat Fakültesine, 17 öğrenci Endüstri ve Makine Mühendisliği Bölümüne, 19 öğrenci Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne, 15 öğrenci Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümüne, 21 öğrenci İletişim Fakültesine, 4 öğrenci Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği (İngilizce) Bölümüne ve 271 öğrenci de çeşitli diğer fakültelere yerleşmeye hak kazandılar

Sınavlara Üsküdar Belediyesi eğitim kurumlarında hazırlanan öğrencilerin kazanmış olduğu bu başarılar hem öğrencilere hem de ailelerine büyük sevinç yaşattı.

selyus