Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Ağustos 2017

Beykoz AK Gençlikten 16. yıl fotoğraf sergisi

Her geçen gün çıtayı yükselterek İstanbul’da örnek işler yapan AK Parti Beykoz’un kolektif siyaset çatısı altında önemli çıkışlar yakalayan AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker’in öncülüğünde gençlik kolları tarafından gerçekleşen ‘AK Sevda 16 Yaşında’ isimli sergiye Beykozlular yoğun ilgi gösterdi. 

AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları, partinin kuruluşunun 16. yılı nedeniyle bir sergi düzenledi. Genel Merkez ve Beykoz’un kuruluşundan bu yana arşivlenen fotoğraflardan oluşan sergi Beykozlular tarafından büyük ilgi gördü. AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker’in öncülüğünde gerçekleşen ‘AK Sevda 16 Yaşında’ isimli sergiye Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, AK Parti Beykoz İlçe Tanıtım Medya Birim Başkanı Zafer Aslan, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Bu anlamlı günle ilgili bir açıklama yapan Başkan Çeliker, “Takvim yaprakları 2001 yılını gösteriyor, ülkedeki vatandaşlar ekonomik krizin pençesinde boğuşurken, esnaflar kepenk kapatma yarışı yapıyorlardı adeta.

1999 yılında yaşanan depreminin yaraları henüz sarılmamışken, aslında bırakın yaraların sarılmasını afetzedeler için toplanan siyasi yardımları hortumladığı gerekçesiyle ülkenin siyasi isimleri yüce divan ile anılıyordu.

Oysa 90’lı yılların karanlık dehlizlerinden kurtulmanın ümidiyle 2000’li yıllara öylesine inanmıştı ki Türk halkı..

Ancak o ‘Milenyum’ un ilk yıllarının da ülkedeki çoğu özel banka birer birer batmış, vatandaşın uğraşıp didinip biriktirdiği iki kuruş da hortumlanmış vaziyetteydi.

Artık Yazar kasalar bırakın z raporu vermeyi, tek kullanım alanı hükümet yetkililerinin kafasına fırlatılmak maksadıyla kullanılmaktaydı.

Bunalmıştı Anadolu, Ege, Karadeniz ve diğerleri.

Siyasi otoriteye duyulan güvensizlik Cumhuriyet tarihinin belki de zirve noktasındaydı artık.

IMF’ye diz çökmeyen yurt dışından bakan ithal etmeyen, ekonomisi güçlü ve sağlam bir ülke isteniyordu artık.

İşte o 2001 yılının Ağustosunun 14’ünde Kurucu Lideri Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde Ak Partinin kurulduğu gündü. Adalet ve Kalkınma kelimeleri bu ülke insanların en çok arzuladığı kavramlardı. Ak Parti ışığıyla bir nebze olsun bilinçlerimizde geleceğe dair bir parça umut yeşermeye başlamıştı.

Kimsesizlerin Kimsesi olmaya, sessiz yığınların çığlığı olmaya gelmişti AK Parti. Monşerlere değil, elitlere değil, bakkal Ahmet’e, çiftçi Hasan’a, Rize de çay kesen Emine teyzeye gelmişti AK Parti.

Öyle diyordu çünkü lideri biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

O lider ki milletinin ta içinden gelmiş, bütün zorluklara göğüs gerebilmiş, bitmeyen enerjisiyle partisine her zaman güç vermiş.

Dört mısra şiir okudu diye onu İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı’yken hapse mahkum edenlere haykırmıştı ya hani ‘Bu Şarkı Burada Bitmez Diye!’. İşte o şarkının devamıdır AK Parti, yeşermiş umutlarımızın adıdır AK Parti. İman var ise imkan olacağının da en büyük göstergesidir AK Parti.

Yalnızca Allah’a dayanan ve milletine kucak açan bir harekettir AK Parti.

Evet, AK Parti bir Erdemliler hareketidir. AK Parti Allah’a şükür milletinin hiçbir zaman sırt çevirmediği bir hareket olmuştur ve olmaya da devam edecektir inşallah.

İşte bugün 14 Ağustos 2017 tarihindeyiz. 16 yıllık süre zarfında elbette çok kere bu şarkıyı susturmak isteyenler oldu ve biliyoruz ki bundan sonra da olacak.

Ancak ne o şarkıyı susturabilecekler ne de gözünü güçlü Türkiye hedefine çevirmiş, bu AK Parti’mizi yolundan çevirebilecekler. Çünkü bu 16 yıl boyunda hep kendinin yenileyen her seçimden kendi rekorunu kırarak çıkan bu harekete millet sahip çıkmıştır.

Evet, gözümüz güçlü ve müreffeh Türkiye hedefinde.

Çünkü biz biliyoruz ki 2001 yılında binlerce dolar borç ile doğan bebekler artık önümüzdeki 2019 seçimlerinde milletvekilliği yapabilecek konuma getirildi. Çünkü biz biliyoruz ki ortada ne borç kaldı ne IMF.

Biliyoruz ki bir atarsa yürekler ne top sindirir bizleri ne de hain planlar.

Bu duygu ve düşünceler ile AK Parti’mizin kuruluşunun 16. yılı teşkilatlarımıza, vatanımıza, milletimize hayırlar uğurlar getirsin. Rabbim bizleri bu vatana ve millete hizmet etme sevdasından hiçbir zaman geri koymasın.” diyerek konuşmasını tamamladı.

selyus