Ana Sayfa EĞİTİM 22 Şubat 2016

Üsküdar’da okulların iyileştirilmesine ‘Önder’ olanlar var

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Önder KİM Platformunun ortaklaşa gerçekleştirdiği hami projesi kapsamında, İsmail Özseçkin Vakfı tarafından yenilenen Üsküdar Fatih Orta Okulu Konferans Salonu’nun açılışı yapıldı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Önder KİM Platformunu ortaklaşa gerçekleştirdiği hami projesi kapsamında, İsmail Özseçkin Vakfı tarafından yenilenen Üsküdar Fatih Orta Okulu konferans salonunun açılış gerçekleşti. 22 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen açılış törenine Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı ve UHİM Hukuk Koordinatörü Av. Mustafa Demiral, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Adalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Önder Kim Başkanı Güler Curgutay ile Başkan Yardımcısı Serap Şirin, İsmail Özseçkin Vakfı yetkilisi, Fatih Orta Okul Müdürü Dilek Aruv, Okul Aile Birliği yöneticileri ve veliler katıldı.

 

“TABİ BU ANLAYIŞI VE BU SEFERBERLİĞİ BAŞARABİLMEKTİR GÜZEL OLAN”

Fatih Orta Okulu Konferans Salonu’nun açılışında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Burada hayırsever bir vakfımızın yaptığını görüyoruz. Burada bir konferans salonunun yenilenmesi, hizmete açılması güzel bir hayır işi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Okul yönetimi ile velilerimizin bu dayanışması olduğu sürece okullarımızın hiçbir ihtiyacı ve eksiğinin kalmayacağını düşünüyorum. Tabi bu anlayışı ve bu seferberliği başarabilmektir güzel olan. Eğitim sadece milli eğitimin tek başına üstesinde geleceği yada dörtbaşı mahmur halde yürütebileceği bir konu değildir. Herkesin bu işte katkısı olması gerekir. Burada bunu gördük. Üsküdar bir eğitim şehridir. Evet. Gerçekten 100 bine yakın öğrencimiz var. Hamdolsun Anadolu’da çoğu ilçe ve bazı illerin nüfusu kadar bizim öğrenci sayımız var. Vakfımıza bu anlamlı desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Önder KİM Platformundaki tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hakikaten gayretle ve samimiyetle iyi işler çıkartıyorlar” dedi.

 

“TABİ BÜTÜN HEDEFİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ”

Konferansa salonuna katkı sunanlara teşekkür eden Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, “Değerli katılımcılar böyle hayırlı bir açılışa vesile olduğumuz için kendimizi mutlu addediyoruz. Bu vesileyle toplantı salonunun yapımına vesile olan vakfımızı tebrik ediyorum. Tabi buranın yenilenmesinde birde aracı arkadaşlarımız var. Bu hayır işine vesile olan Önder KİM platformunu da kutluyoruz. Güzel bir işbirliği hayırlı bir işe vesile olmuş. İnşallah bu salon çok güzel bir şekilde kullanılır. Salonun hakkı verilir diye ümid ediyorum. Bu güzel çalışmada emeği geçen ve güzel gayretleri olan okul müdürümüz hem eğitimle, hem sosyal faaliyetlerle ilgili, hem de birleştirici bir arkadaşımız. Kendisini tebrik ediyorum. Fatih Orta Okulu bizim her zaman dikkatimizi çekiyor. Tabi bütün hedefimiz çocuklarımızın geleceği. Çocuklarımızı iyi bir insan, iyi bir Müslüman ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmemiz lazım” diye konuştu.

“ÜMİT EDERİZ Kİ BU PROJENİN DAHA FAZLA OKULUMUZDA UYGULANMASI”

Bu projenin hamiliğini üstlenmenin huzurunu yaşadıklarını dile getiren Önder Kim Başkanı Güler Curgutay, “Başarılı okul, başarılı öğrenci, eğitimin gönüllü hamileri sloganı ile yürüttüğümüz bu çalışmalarımızda devletimize katkı sağlamak üzere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projesini yürütmekteyiz. Amaç; okullarımızdaki ihtiyaçları karşılayabilecek hamileri buluşturmak suretiyle fiziki ya da ekonomik ihtiyaçların giderilmesi hedefimiz.

Bu vesile ile İsmail Özseçkin Vakfı’nın hamiliğinde Üsküdar Orta Okulu Konferans Salonu yapılmış olup, hami projesinin uygulamasıyla bir okulumuz daha desteklenmiştir. Ümit ederiz ki bu projenin daha fazla okulumuzda uygulanması ve hami olarak fark etmeksizin az yada çok katkı verecek gönül dostlarımızın olması” şeklinde konuştu.

 

selyus