Ana Sayfa EĞİTİM 24 Nisan 2016

Maltepe’de 23 Nisan coşkusu

İstanbul Valiliği öncülüğünde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri bu yıl da Maltepe’de gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Maltepe de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Maltepe Sahilde bulunan Maltepe Yaşam Spor Kültür ve Eğlence Parkında yapılan kutlamalar renkli geçti.

Maltepe Yaşam, Spor, Kültür ve Eğlence Parkında düzenlenen festivale, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci,1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, İl ve İlçe daire Amirleri, öğretmenler, çeşitli ilçelerinden gelen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci bir konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından, İstanbul genelinde yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Ödüller, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet tarafından verildi.

Festivalde çocuklar sahne aldı. Çocuk korolara şarkılar söyledi, halk oyunları sergiledi. Daha sonra programa katılan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

VALİ ŞAHİN VE KAYMAKAM ÇAKMAK TESTİ BAŞARIYLA GEÇTİ

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve 1 milyon bisikletin dağıtılacağı Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi kapsamın da festival alanında çocuklara bisiklet dağıtıldı. Daha sonra festival alanında kurulan sağlıklı yaşam, kanser tarama, Mamografi, ağız ve diş sağlığı tarama stantlarını ziyaret eden protokol,  sağlıklı yaşam için sigara içme standında ise kendilerini test ettiler. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak stanttaki görevliler tarafından sigara testi yapıldı. Vali Şahin ve Kaymakam Çakmak yapılan testleri başarıyla geçti.

Festival alanında bulunan çocuklar Vali Şahin ve beraberindeki protokol ile bol bol fotoğraf çektirdi. Festival, gün boyu süren çeşitli aktiviteler ile devam etti.

selyus