Ana Sayfa EĞİTİM 1 Nisan 2016

Üsküdarlı gençlerden Anadolu’ya kitap

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezleri (ÜSGEM), bir duyarlılık ve sorumluluk örneği göstererek Kütüphaneler Haftası münasebetiyle; kütüphanesi olmayan ya da kitaba ihtiyacı olan okullara ulaşmayı amaçlıyor.

Hemen her alanda hayata geçirdikleri sosyal projeleri ile pek çok etkinliğin öncüsü olan ÜSGEM, Türkiye genelinde kütüphanesi olmayan okullarda eğitim gören öğrencilerin, sosyal ve kültürel anlamdaki eksikliğin farkındalığıyla başlattığı bu projeyi duyurmasıyla ülkemizin pek çok bölgesinden kitap talebi aldı. Bitlis Mutki İmam Hatip Lisesi ve Mutki İlkokul’u başta olmak üzere Denizli Çameli Lisesi, Gaziantep Şehit Kamil Mütercim Asım Ortaokulu, Tokat Kırkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce Ortaokulu, Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Kader Mahkumları Derneği kitap talebinde bulunan kurumlardan bazıları.

40 BİNE YAKIN KİTAP YOLA ÇIKTI!

ÜSGEM aldığı bu taleplere karşılık vererek masal, öykü, roman ve şiir kitaplarının yanı sıra  bilim ve teknik içerikli kitaplar, dünya klasikleri, çeşitli popüler kitaplar, örnek şahsiyetlerin yaşam öyküleri gibi 40.000’e yakın kitabı çocuklarımızın yaş aralıklarını da göz önünde bulundurarak okullarına ulaştırıyor. Böylece çocukların; zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak onları farklı diyarlara taşımanın mutluluğunu yaşıyor. “Mirasınız Kitap Olsun” projesi ile geçtiğimiz dönemde başlatılan sosyal sorumluluk çalışmasının finali, Denizli’de Çameli Anadolu Lisesi Kütüphanesi’nin açılışı ile gerçekleşti. Belediyemizi temsilen açılışa Üsküdar Gençlik Akademisi Koordinatörü Veysel Kömürcü ve Üsküdar Gençlik Merkezi Koordinatörü Ümit Bilbay katılım sağladı.

selyus