Ana Sayfa EĞİTİM 30 Kasım 2018

Üsküdarlı Öğrenci Meclis Başkanları Valide Sultan Gemisi’nin konuğu

Valide Sultan Gemisi’nde her Perşembe lise öğrencilerine yönelik düzenlenen tarih derslerinin konuğu bu kez Üsküdar’da bulunan liselerin Öğrenci Meclis Başkan’ları oldu.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın selamlama konuşmasında okul meclis başkanlarına başarı dileklerinde bulundu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada ” Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Sanat Tarihi dersi yapacağız rehberlerimiz eşliğinde, İstanbul’u ve Üsküdarımızı tanıyacağız. İçinde bulunduğumuz Valide Sultan Gemisi’nin 14 ayda 400 bini aşkın ziyaretçisi oldu. Biliyorsunuz her Perşembe öğrencilerimizle bir gemi buluşması gerçekleştiriyoruz. Bu hafta da yine beraberiz ancak okul başkanlarımız ile birlikteyiz. Siz değerli öğrencilerimiz ülkemizin, geleceğimizin teminatlarısınız. Üsküdar eğitimde ülke ortalamasının üzerinde, eğitime desteğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz sürecek, yolunuz bahtınız açık olsun” dedi.

Kahvaltı eşliğinde başlayan derste İstanbul Boğazı’ndaki tarihi yapıları uzman rehber tek tek anlattı.

Konuşmasının ardından öğrencilerden okullardaki istek ve sorunlarını dinleyen ve soru cevap şeklinde devam eden ders yine Üsküdar’da son buldu.

selyus