Ana Sayfa EDEBİYAT 30 Kasım 2018

Sancaktepeli öğrenciler, şiire ilgili

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Medeniyet Yolcuları Vakfı tarafından düzenlenen Liselerarası Divan Şiiri Okuma Yarışmasının finallerinde büyük bir heyecan vardı. Yarışmaya Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Medeniyet Yolcuları Vakfı Başkanı Mehmet Genç katıldı.

29 Kasım Perşembe günü Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda yarışmaya katılan liseli gençler Divan Şiirinin önde gelen usta şairlerinin şiirlerini en güzel şekilde okumak için kıyasıya mücadele etti.

Yoğun katılım altında gerçekleşen programda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bizlere farklı gönül pencereleri açan büyük şairlerimiz, düşünürlerimiz eserleri ve felsefeleri ile bize emanettir. Onlara sahip çıktığımız, yaşattığımız sürece maneviyatı korunmuş güçlü bir toplum olarak ayakta kalabiliriz” dedi.

Konuşmasında İlçemizde eğitime ve gençlere yönelik yapılan yatırımlardan da bahseden Başkan Erdem, “Sancaktepe Belediyesi olarak hem ilçemizi hem de geleceğimiz olan çocuklarımızın gelişimine ve eğitimine katkı sunabilmek için eğitim birinci önceliğimizdir. Onların eğitimi için her türlü desteği veriyoruz. Her projenin yanında, tüm özel günleri unutmayarak eğitime ve öğretime büyük bir destek içerisindeyiz. İlçemizde Kitap okuma yarışmaları, şiir okuma yarışmaları ve daha bir çok etkinliği düzenledik. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır “ ilkesiyle eğitime ve gençlerimize yaptığımız hizmetler bundan sonrada tüm hızıyla devam edecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ve okunan şiirlerin ardından Şiir Okuma Ödül Töreninde dereceye girenlere Belediye Başkanı İsmail Erdem hediyelerini takdim etti.

selyus