Ana Sayfa DÜNYA EKONOMİSİ 31 Mayıs 2016

ÇAYKUR’a Grand Gold Ödülü

Budapeşte’de düzenlenen Monde Selection 2016 Dünya Kalite Ödül Töreni’nde, çay ve soğuk çay ürünleriyle 11 dalda madalya alan Çaykur, Grand Gold ödülünü alan ilk Türk firması oldu. Çaykur bu ödüle Beyaz İksir markalı beyaz çayı ile layık görüldü.

1961’den beri her sene dünyanın farklı bir kentinde düzenlenen ve dünyanın en prestijli kalite ödüllerinden biri olan Monde Selection uluslararası kalite ödülleri her sene kendi alanında en iyi ürünlere veriliyor. Ödüle her sene 80’in üzerinde ülkeden, farklı kategorilerde 3000’den fazla ürün için başvuru yapılıyor. Bağımsız araştırma kurumları tarafından test edilen ve konusunda uzman 70 kişilik jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda altın, gümüş ve bronz ödüle hak kazananlar belirleniyor. Gıda kategorisinde ürünler görünüm, tat, kıvam/doku, koku, ambalaj, kullanım kolaylığı, içerikler, kullanım talimatları gibi parametrelerde değerlendiriliyor. Bu sene ödül törenine ev sahipliğini Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki 150 yıllık Vigado Kültür Sarayı yaptı.

Ödül töreni için Budapeşte’ye gelen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, soğuk içecek alanında Didi’ye verilen 3 altın madalyayı, beyaz çay başta olmak üzere yüksek kalitede üretilen Çaykur çaylarına verilen 8 madalyayı almak üzere 2 kez podyuma davet edildi. Dünyanın en iyisi olarak tanımlanan ürünlere verilen ‘‘Grand Gold Award’’ Çaykur tarafından üretilen beyaz çaya verildi.

GECEDE 11 ÖDÜL ALAN TEK FİRMA

Alkışlar eşliğinde ödülleri alan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, madalyaları aldıktan sonra İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. “Budapeşte’de çok prestijli bir salonda çok prestijli ödüller aldık. 11 ödül ile sanıyorum ki burada en çok ödül alan firma biz olduk” diyen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ” Üçüncü senesi olan beyaz çayda büyük altın ödül aldık. Yine dördüncü yılını idrak ettiğimiz Didi’miz de üç altın ödül aldı. Bunun yanında yeni ürünlerimizden ikinci senesinde olan Artı diye markalandırdığımız siyah ve yeşil çay bazlı bitki ve meyve çaylarımız da ödül aldı. Her sene aldığımız ödüllerle dünya standartlarında ürünlerimiz olduğunu tescil ediyoruz. ÇAYKUR kalite ödülleri rekoru kırmaya devam ediyor. Ülkemizi bu kadar üst seviyede temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Dönem markalar dönemidir ve markalar da kaliteler üzerinden gidiyor. Üst kalite düzeyini tutturmak çok önemli. Biz çok şükür bir devlet kurumu olarak bunu yıllardır başarıyoruz. Yine ödüllerin en prestijlilerini Budapeşte’de alarak rekor kırmış olduk. Bu ödülleri halkımıza üreticimize hediye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

selyus