Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK Partili adaylar, poşet tepkisine hazırlıklı olun!

Poşet Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 1 Ocak 2019 itibariyle yürürlüğe giren ücretli poşet uygulaması dün market ve pazarlarda hayata geçti. Böylece poşetlerin tanesi 25 kuruştan satılıyor!

Bu poşet kanunu için özellikle marketlerde millet isyanlarda!

Bugün alışveriş için markete gittim, kasaya geldiğimde arkamda ve önümde vatandaşlar vardı. Kasadaki eleman hangi poşetten istiyorsun diye sordu bana?

İnce şeffaf olanlar ücretsizmiş meğer! Ama onlarda çok bir şey taşımaz…

Bende küçük bir kamuoyu yoklaması yapayım dedim orada ayaküstü!

Ters psikoloji ile nerden çıktı şimdi bu poşet işi, çok sürmez bu iş dedim! Hem önümdekiler hem de arkamda olanlar hemen tepki vererek atladılar!

Kısa kısa sorduğumda parasından çok dayatmaya itiraz eden vatandaşlar, ‘dayatma yerine poşetin zararlarıyla ilgili daha kibar bir anlatımla yaklaşım gösterilseydi ve bu kanun oturana kadar ücret uygulaması olamasaydı daha doğru olmaz mıydı?’ diyor vatandaşlar!

Madem bunu anlatacak zaman yok ve ileriki süreçte millet bilinçlendirilecek, o zaman 3-5 ay bakanlık veya yerel yönetimler tarafından file dağıtılsaydı ya!

Bence, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından akla ziyan bir uygulama bu!

Hele hele şu seçim üstü başlatılan bu dayatmanın arkasında iyi niyet göremiyorum!

Tamamen AK Parti’yi zorda bırakma girişiminden başka bir şey değilse beri gelsin…!!!

Bakan bu konularda ya bilinçsiz olduğu için içerideki kripto ve AK Parti düşmanı bürokratlar onu etkiliyor, ya da kendisinin bilip de ne yazık ki vatandaşların bilmediği bir şey var..

Eğer öyleyse bilmediklerimizi anlatsın bize…

Bir defa Türk milletine dayatma olmaz, bunu kafanıza sokun önce!

15 Temmuz’da uçağa, tanka, mermiye kafa atan bir millete poşetle saldırırsan zararlı çıkarsın!

3 aydan az bir zaman diliminde amasız ve fakatsız poşeti dayatarak paralı yaparsan, sandığı poşete koyar götürürsün seçim kuruluna!!!

Ahada şuraya yazıyorum; bu poşet işi belediye başkan adaylarının başına patlayacak..

Hem de AK Parti’li adayların…

Ayrıca tiyneti bozuk partilere de seçim malzemesi verdiniz, rahat edin bakan bey, rahat edin!!!

ÜCRET KAPSAMAYANLAR!

Bakanlık tarafından ooşet uygulamasıyla bazı istisnalar getirildi. Marketlerde ekmek, sebze, meyve, peynir, zeytin, hayvansal gıda gibi açıkta satılan gıdaların hijyenini korumak amacıyla kullanılan çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 500×350 milimetreden küçük poşetleri kapsam dışında bıraktık. Ayrıca tekstil ürünü çok kullanımlık poşetler, petshoplardaki canlı sucul hayvan satışında ve bazı bitkilerin satışında kullanılan sapsız poşetler, kuru temizleme, lostra ve benzeri iş yerleri gibi sadece hizmet verilen fakat ürün satışı gerçekleştirmeyen yerlerde verilen poşetler, kargo poşetleri ile gümrüksüz mağazalarda kullanılan özel poşetleri de tüketicilerimiz uzaktan satışlar dahil, ücretsiz olarak temin etmeye devam edecek…

selyus