Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 29 Mart 2018

Ateş İplik ’in sahibi Bekir Taner Ateş, İTO’da etkili bir isim

İstanbul’un tanınmış marka firmalarından Ateş İplik ’in sahibi Bekir Taner Ateş, İstanbul Ticaret Odası’nda etkili bir isim olarak öne çıkıyor. 18 ve 19. dönem 35. Komiteden (elyaf İplik) meclis üyesi olan Bekir Ateş, 20. dönemde de aday olduğunu açıkladı.

İstanbul’un Marka İplik Firması Ateş İplik Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin sahiplerinden Bekir Taner Ateş, kendi sektörü ve İstanbul Ticaret Odası seçimlerinden bahsetti.

Şirkette bayan ve erkek triko kazak ipliği, kısmı olarak da dokuma kumaşta kullanılan iplik sattıklarını belirten Ataş, ayrıca İTO’un 1993 yılından beri üyesi 35. Komite 18. ve 19. dönem meclis üyesi olduğunu, 20. dönem de meclis üyeliğine adayılığını deklare ettiğini söyledi.

ATEŞ, ESNAFLIK GEÇMİŞLERİNDEN BAHSETTİ

İlk İstanbul’a gelişlerinden bahseden Bekir Taner Ateş, “1945 yılında İstanbul’a gelen dedem Süleyman Ateş, Hamidiye damacana sularını Fatih’teki esnaflara satarak uzun yıllar ticaret yaptı. Dedem 1965 yılında memlekete geri dönmeye karar verince babam başka bir sektöre geçti. Babam da ‘Öğretmen Çorap Fabrikası’na işe girerek çalışmaya başladı. Burada tam 27 yıl çalıştı ve 1983 yılında da yönetici olarak emekli oldu. Babam emekli olunca tüccarlık yapmaya karar verdi ve iplik alıp satmaya başladı. Daha sonra el örgü yünü atölyesine ortak oldu. O zamanlar ‘Bahar Markası’yla el örgü yünleri çıkarmaya başladık. Ardından ham madde alıp satmaya başladık. Burada işi çok güzel yürüttük. Ardından iplik işine girelim dedik ve Gaziantep’e giderek birkaç tane fabrikayla anlaştık İstanbul’da iplik satmaya başladık. 1999 yılında fantazi üzerine 3 ortaklı bir işe girdik. 2005 yılında kadar devam etti. Daha sonra ortaklarımızdan ayrılarak Ateş İplik Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi olarak kendi işimizi yapmaya başladık. Ve o gün bugündür devam ediyoruz. İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi’yim. 18., 19. dönem yürüttüğüm meclis üyeliğimle ilgili de 20. dönemde de aday oldum ve 35. Komitede seçim çalışmalarına başladım” dedi.

 

selyus