Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 29 Kasım 2017

ATO, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan övgüyü aldı, ya İTO!

İTO’nun dörtte biri üyesi ve ticari hacmi olan Ankara Ticaret Odası başkanı ve yönetimi göreve geleli kısa bir süre olmasına rağmen yaptığı icraatlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın övgüsünü alırken, İstanbul Ticaret Odası ne yapıyor diye sormak lazım?

Ankara Ticaret Odası tarafından ATO Congresium’da düzenlenen “Ankara’nın En’leri Ödül Töreni”ni katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Onun için de Ticaret Odamızın birliğini, beraberliğini, dayanışmasını çok önemsiyorum. Sizi bölmek, parçalamak isteyenler olabilir. Bunlara sakın ha fırsat vermeyin. Çünkü buralar artık bir FETÖ darbesi daha asla yememeli.” demişti.

ATO Başkanı Gürsel Baran ve yönetimi göreve geleli daha henüz birkaç ay olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın övgüsünü alırken, İTO yönetimi ne yapıyor diye merak etmedik değil!

Bildiğimiz kadarıyla İTO’da koltuk kavgası devam ediyor. Kongrenin ertelenmesine rağmen hareketlilik hiç bitmedi. Mevcut Başkan İbrahim Çağlar yeniden aday olduğu kongrede İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç de kuvvetle muhtemel aday olacak gibi duruyor. Daha önce Dursun Topçu aday olacak algısıyla kamuoyu oluşturmaya çalışsa da bir karşılığını göremeyince geri adım attı.

Burada adaylıktan çok daha önemli olan İTO’nun dörtte biri üyesi ve ticari hacmi olan ATO, arı gibi çalışarak Cumhurbaşkanının övgüsünü alırken, İTO neleri yapamadı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiç bahsetmez olduğu bir duruma düştü. Mevcut başkan ve yönetimi şapkalarını önüne koysun ve düşünsün, “Biz öyle bir kongre yapmalıyız ki Cumhurbaşkanımızın yeniden güvenini kazanalım ve gelsin bizi de takdir etsin” diye çaba göstermeli.

İTO yönetimi meclis toplantısında karar aldırarak aday belirlemek için meclis üyeleri arasında temayül yoklaması yapsın ve en çok oyu alan aday gösterilsin. Cumhurbaşkanı Erdoğan temayül yoklamalarını önemser ve tek adaylı kongreleri sever.

Zaten icraatlarınla sınıfta kaldın, bari tek adayla kongreye girin ve orada yeni projelerinizi sunun da Cumhurbaşkanın yeniden güvenini tahsis edin. Yoksa ATO’nun bu övgü dolu haberlerini açar açar okursunuz!

İTO MECLİS ÜYESİNDEN SERZENİŞLİ AÇIKLAMA!

Ankara Ticaret Odası’nın kısa sürede yaptığı icraatlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın övgüsüne mazhar olduğunu dile getiren bir İTÖ Meclis Üyesi, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ATO Başkanı Gürsel Baran ve yönetimine verdiği destek konuşmasını imrenerek izliyoruz. İnşallah bu konuşmanın benzerini İTO’da yaptırmak vazifemizdir.” dedi.

 

 

selyus