Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 7 Ekim 2016

Başbakan Yıldırım, “Onların canına okuyacağız, hiç kaçarı yok”

Başbakan Binali Yıldırım, “Birinci hedefimiz ihanet edenler. Onların canına okuyacağız, hiç kaçarı yok. Ticaret edenler eğer bu ticaretlerini milletin malını, çoluğunun çocuğunun rızkını eğer bu terör örgütüne aktarmışsa onlar da bunun hesabını kuruşuna kadar verecek, orada da af yok. Ama ibadet amaçlı bu yardımları yapanlar, arka plandaki tezgahtan haberi olmayan masum vatandaşlarımız ki bunlar büyük bir çoğunluğu oluşturuyor. Bunların bir günahı yok, onlarla alış verişimiz yok. Hiç endişelenmesinler, müsterih olsunlar.”

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) düzenlenen 9. Ticaret ve Sanayi Şurası’na katıldı.

DARBE GİRİŞİMİNE KALKAN HAİNLERE EN GÜZEL CEVABI VERDİNİZ

Başbakan Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimini anımsatarak, şöyle devam etti:

“Hepimiz beraber yaşadık, 15 Temmuz gecesi Türkiye için ikinci Kurtuluş Savaşı’dır, ikinci kurtuluş mücadelesidir. Bu mücadeleyi yüzümüzün akıyla milletçe kazanmış olmanın haklı gururunu ve bahtiyarlığını yaşıyoruz. O gece herkes meydanlardaydı. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, başkanı, bütün üyeleri, yurdun her köşesinde demokrasinden yana, milli iradeden yana net bir tavır koymak suretiyle darbe girişimine kalkan hainlere en güzel cevabı verdiniz. Hepinize çok teşekkür ederiz.”

Türkiye’yi darbecilere bırakmayan, bu uğurda canlarını veren şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de hayırlı ve uzun ömürler dileyen Yıldırım, “Ayrıca ülkenin birliği ve bütünlüğü için canını siper ederek mücadele eden sınır boylarında, Doğu, Güneydoğu ve Türkiye’nin her köşesinde görev yapan bütün güvenlik güçlerimizin, korucularımızın, askerimizin, polisimizin Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu uğurda şehit olan kardeşlerimizin hepsini rahmetle anıyoruz, gazilerimizi de şükranla yad ediyoruz.” diye konuştu.

FETÖ’CÜLERİN PROPAGANDALARINA RAĞMEN

Bir müjde vermek istediğini ifade eden Yıldırım, Türkiye’nin, dünyanın en büyük havalimanını yaptığını, dünyanın da bunu gördüğünü söyledi. Önceki gün Kanada’da Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün Genel Kurulu’nun yapıldığını aktaran Yıldırım, Türkiye’nin BM’ye üye 172 ülkeden 156’sının oyunu alarak konsey üyeliğine seçildiğine dikkati çekti. Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Türkiye’de darbe var, terör var, Türkiye’ye gelmeyin, gitmeyin yalnızlaştırın…) Bu FETÖ’cülerin propagandalarına rağmen Türkiye, BM’ye üye 172 ülkenin 156’sının oyunu alarak en yüksek oyla seçilen ülke oldu. FETÖ’cüler himmet paralarını oluk oluk lobi şirketlerine, dışarıdaki yandaşlarına aktarmaya devam ediyor. Ama unutmasınlar ‘Hazırın ardı tez gelir.’ Suyu kestik, borudaki suyu kullanabildiğin kadar kullan. Ondan sonra ne yapacaksın bakalım? Hangi garip gurebayı aldatacaksın? ‘Allah’ diyerek, ‘kitap’ diyerek, ‘cennet’ diyerek, bütün kutsallarımızı kullanarak bu insanları aldattınız, mağdur ettiniz. Bundan büyük alçaklık olur mu? Şimdi de kalkmışlar bin bir türlü tezviratlarla kafa karıştırıyorlar. ‘Tekrar geleceğiz, bitmedi, etmedi, cennette buluşacağız, dayanın.’ Allah ıslah etsin diyorum.”

FETÖ’de 3 yapı bulunduğunu, bunların ibadet, ticaret ve ihanet edenler olduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Birinci hedefimiz ihanet edenler. Onların canına okuyacağız, hiç kaçarı yok. Ticaret edenler eğer bu ticaretlerini milletin malını, çoluğunun çocuğunun rızkını eğer bu terör örgütüne aktarmışsa onlar da bunun hesabını kuruşuna kadar verecek, orada da af yok. Ama ibadet amaçlı bu yardımları yapanlar, arka plandaki tezgahtan haberi olmayan masum vatandaşlarımız ki bunlar büyük bir çoğunluğu oluşturuyor. Bunların bir günahı yok, onlarla alış verişimiz yok. Hiç endişelenmesinler, müsterih olsunlar. Bunların yaptığı en büyük kötülük, kutsallarımızı aşındırdılar. Bizim değerlerimizi, hepimizin üzerine titrediği değerlerimizi ortadan kaldırdılar. Bu konuda başından beri söylüyoruz, hata yapmamak, hiç hata yapmamak mümkün değil. Niye? Örgüt kapalı, kayıt dışı. Saydam değil. İlişkileri ancak araştırınca buluyorsunuz. Fakat dedik ki en az hatayla yapacağız, kılı kırk yaracağız, yaşla kurunun bir arada yanmasının önüne geçeceğiz. İntikamla değil, adaletle davranacağız. Bunların hepsini yapıyoruz. Ancak uygulamalarda görüyoruz ki, burada da dile getirildi yanlışlar oluyor. Bunları düzeltmek de mümkün. Bunu da yapacağız. İşte bu toplantılar, bu konuşmaların amacından biri de budur. Artık bu ne bölücü terör örgütünün, ne BTÖ terör örgütünün gündemimizi işgal etmesi, gündemimizi ifsat etmesine (karışıklık çıkartmasına) izin vermeyelim. Arkadaşlar, hayat devam ediyor.”

selyus