Başkan Nihat Tanrıkulu, “TÜMKİAD olarak Cumhurbaşkanımızın protokollerinde var olmak istiyoruz”

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, “TÜMKİAD olarak bu ülkenin geleceğinde var olmak istiyoruz. TÜMKİAD olarak uluslararası ekonomide var olmak istiyoruz. TÜMKİAD olarak Cumhurbaşkanımızın protokollerinde var olmak istiyoruz. Devletimiz ve bakanlıklarımızın uluslararası programlarında var olmak istiyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu’ndan çıkarttıkları dergi hakkında bilgi aldı. 

Tüm Kalkınma İşadamları Derneği (TÜMKİAD), geleneksel hale getirdiği iftar Programını gerçekleştirdi. İTO Cemile Sultan Korusu’nda TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu’nun öncülüğünde gerçekleşen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Karakoç, TÜMKİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ile işadamları ve işkadınları katıldı.

Programda bir konuşma yapan TÜMKİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennem azabından kurtuluş olan ve bin aydan daha hayırlı olan, Leylet’ül Kadr Gecesini içinde barındıran Ramazan ayınız mübarek olsun. Tarih 29 Mayıs 1453, “Ya ben İstanbul’u alırım, ya İstanbul beni alır” diyen ve Peygamber Efendimizin (S.A.V.) övgü ve müjdesine mazhar olan büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusunun ruhu şad olsun. 566. Fetih Yıl Dönümümüz kutlu olsun. TÜMKİAD, milli, yerli ve memleketin menfaatine olan, Allah rızasına uygun her şeyin yanında olacaktır. Şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ederim” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN PROTOKOLLERİNDE VAR OLMAK İSTİYORUZ. DEVLETİMİZ VE BAKANLIKLARIMIZIN ULUSLARARASI PROGRAMLARINDA VAR OLMAK İSTİYORUZ”

İftar programında altı çizilecek mesajlar veren ve AK Parti Genel Balkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mesajlarda aracı olmasını isteyen Tüm Kalkınma İşadamları Derneği (TÜMKİAD) Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, “TÜMKİAD olarak bu ülkenin geleceğinde var olmak istiyoruz. TÜMKİAD olarak uluslararası ekonomide var olmak istiyoruz. TÜMKİAD olarak Cumhurbaşkanımızın protokollerinde var olmak istiyoruz. Devletimiz ve bakanlıklarımızın uluslararası programlarında var olmak istiyoruz. Çünkü içerimizde binlerce, yüzbinlerce, belki de milyonlarca insana kök veren bir oluşumla birlikteyiz burada. Biz istiyoruz ki nasıl uluslararası 47 ülkeyle ticaret yapan, 7 bine yakın insan çalıştıran, kendisini ülkesine adamış bugün onlarca, yüzlerce işadamı bu çatı altında birleşmiş, tek davası vatan, millet olan ve bayrak olan, devletin de önemli bir STK ayağı olan bu dernek; hiçbir şekilde devletin ne kaymağından nede hiçbir köşesini kapmak için yola çıkmadı. Ama onurlandırılmak istiyoruz. Devletin önemli STK’larından biri isek devletin protokollerinde olmak istiyoruz” dedi.

YAVUZ, TÜMKİAD’I ÖVDÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul seçimleri SKM Başkanı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde yapılan usulsüzlüklerden bahsetti, mağdur ayaklarına yatan CHP’nin önce yaptıklarına bir bakması gerektiğini ifade etti. Esas Binali Yıldırım’ın YSK tarafından mağdur edildiğini söyledi. TÜMKİAD’ın kısa zamanda kurulmasına rağmen çok büyük yol kat ettiğini gördüğünü dile getiren Yavuz, bir taraftan da milli ve yerli duruşlarının olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

selyus