Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 19 Aralık 2015

Beykoz’a modern pazar yeri

Beykoz Belediyesi’nin modern pazar yeri projelerinin ilk adımı Göksu Kapalı Pazar Yeri’yle atıldı. İlçe sakinlerine düzenli ve temiz bir alanda hizmet verecek pazar yerinin yapımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “AB standartlarında kapalı pazar yerleri kuracağız, vatandaşlarımız pazar ihtiyaçlarını modern ve konforlu ortamlarda alacak” talimatı doğrultusunda Beykoz Belediyesi ilk kapalı pazar yeri projesini hayata geçirdi.

Ucuz alışverişin, taze sebze ve meyvenin vazgeçilmez adresi semt pazarları artık mahalle aralarındaki kapalı alanlara taşınacak. Beykoz Belediyesi de ilçe sakinlerinin modern ve düzenli ortamlarda alışveriş yapacağı kapalı pazar yerinin yapımına Göksu Papatya Sokak’ta başlandı.

Daha önce Göksu’nun merkezinde trafiğin yoğun olduğu bir caddede kurulan ve güvenlik dolayısıyla şikâyetlere konu olan semt pazarı artık geniş ve ferah bir alanda hizmet verecek. Pazarın kurulduğu günlerde trafiğe kapatılan cadde sürekli açık olacak.

Yeni yapılan pazar yerinde otopark ve dinlenme alanları da yer alacak. Haftada 1 gün Salı günleri olmak üzere hizmet verecek pazarda 88 ile 176 adet tezgâhta satış yapılabilecek.

selyus