Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 24 Ekim 2016

Beykoz’da bal gibi festival

Beykoz Belediyesi’nin öncülüğünde Beykoz’da düzenlenen Bal Festivali’nde sergilenen ballar doğalık, lezzet ve kalitede birinci olmak için yarıştı. Etkinlikte ayrıca bal üretimi ve tanıtımını artırmak da amaçlandı.

Beykoz Belediye Başkanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Beykoz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile Akbaba Mahallesi Muhtarlığı işbirliğinde ‘8. Beykoz Bal Festivali’ düzenlendi. 

İstanbul’un en çok bal üretilen ilçesi Beykoz’da düzenlenen Bal Festivali’nde sergilenen ballar doğalık, lezzet ve kalitede birinci olmak için yarıştı. Etkinlikte ayrıca bal üretimi ve tanıtımını artırmak da amaçlandı.

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yapılan 8. Beykoz Bal Festivali’nin birinci gününde katılımcı firmalara Teşekkür Belgesi verildi. Sertifika dağıtımının ardından Bal Güzeli Yarışması, Bal Yeme Yarışması, En İyi Bal Yarışması yapıldı. Katılımcılardan Feyzullah Konak, Harun Büyük, Muzaffer Yıldırım, Yüksel Kılıç, Bahri Işık’a, Muzaffer Şinel’e Teşekkür Plaketleri takdim edildi. Kestane Balı Dalında En İyi Arıcı Süleyman Mert’e, Çiçek Balı Dalında En İyi Arıcı Cesim Gülen’e, İlk Arıcılık Kursunu açan ve En Yaşlı Arıcı olan Nizamettin Kayral’a, En Küçük Arıcı Yunus Buğra Durmaz’a plaket verildi. Ballı yoğurt ikramının yapıldığı yarışmada dereceye giren kişilere altın ödülleri takdim edildi.

Programa Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ekinci, Trakya Üni. Emekli Öğretim üyesi Muhsin Doğaroğlu,  İstanbul İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkan Yardımcısı Adem Özkan Yalçın, Namık K.Ü. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Devrim Oskay, İlçe Spor Müdürü Bülent Küçük, Beykoz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, STK temsilcileri,Muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı.

SALİM ÖZTÜRK: “HEDEF BALKENT’İ OLUŞTURMAK VE KESTANE BALINI BEYKOZ MARKASI YAPMAK“

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başka bir programda olması dolayısıyla selamlarını ileten Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, “İlçe Tarım Müdürlüğüyle koordineli olarak arıcılarımızla ilgili çalışmalara destek olmaya devam ediyoruz. 2013’te sertifikalı arıcılarımıza kovan sözü vererek, daha kaliteli bal verimi almayı sağladık. Şimdiye dek, arıcılarımıza 3700 kovan teslim edildi. Hedef Bal Kent’i oluşturmak ve Kestane Balını Beykoz Markası yapmak. Tüm üreticilerimize iyi bir sezon geçirmelerini, iyi hasat almalarını diliyor, Festivalimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

MURAT EKİNCİ: “BEYKOZ’UN KESTANE BALI VE KANLICA YOĞURDU İKİ ÖNEMLİ DEĞERDİR”

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ekinci, “Beykoz’un Kestane Balı ve Kanlıca Yoğurdu iki önemli değerdir. Beykoz’un balının hakettiği değerde olması için hepimizin arı gibi çalışması gerekir. Belediye Başkanımız ve diğer kurumlarımıza destekleri için teşekkür ederiz” diye ifade etti.

MUHSİN DOĞAROĞLU: ”BAL BİR MUCİZEDİR”

Apiterapi yönteminden bahsederek, arı ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerine değinen T. Ü. Emekli Öğretim üyesi Muhsin Doğaroğlu, “Dünyada arı olmasa hayat olmaz. Arı, insanlığa, eko sisteme büyük katkı sağlar. Bal bir mucizedir. Kovan, dünyanın en eski laboratuvarıdır. Beykoz Belediye Başkanı ve ekibine desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Namık K.Ü. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Devrim Oskay ise ülkemizdeki arıcılık teknikleri, üretimi, kalite çalışmaları, yetiştirilmesiyle ilgili bilgiler vererek arı ırkı bakımından dünyada 1. sırada olduğumuzu vurguladı.

Katılımcıların bal satışları yapmaları için alandaki standlar bir gün daha açık olacak.

selyus