Ana Sayfa YAŞAM 24 Ekim 2016

Harley-Davidson sürücüleri Üsküdar Nevmekan’dan yola çıktı

Üsküdar Belediyesi’nin davetiyle Üsküdar Nevmekan’da bir araya gelen Harley-Davidson sürücüleri, kanser tanısı aldıktan sonraki zorlu süreçte hasta ve hasta yakınlarıyla sosyal ve ruhsal dayanışmayı sağlamak amacıyla Onkoday Hasta Konuk Evi’ne doğru bir farkındalık yolculuğuna çıktı.

Harley-Davidson sürücüleri kanserle mücadelenin simgesi olan pembe kurdeleleri ile kanser hakkında toplumsal bilinç düzeyini arttırmak, her yaş ve sosyal gruptan kanser tanısı almış kişilere ve yakınlarına destek olmak amacıyla Üsküdar’dan Bursa’ya yol aldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Harley-Davidson Bosphorus’un Yönetim Kurulu Başkanı Emin Ali Çakırkaya ve Onkoday Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Önen’in Üsküdar Nevmekan’da bir araya geldiği etkinlik kahvaltı ikramı ile başladı. Organizasyon kapsamında Üsküdar Nevmeydan’da verilen mini konserin ardından Harley-Davidson Bosphorus üyeleri, Üsküdar sahilinden yola çıkarak Eskihisar feribotuyla Bursa’da bulunan Onkoday Hasta Konuk Evi’ne doğru hareket ettiler. Harley-Davidson Sahipleri, Üsküdar’dan Bursa’daki kanser hastalarına “El ele daha güçlüyüz!” mesajını taşıdı.

BAŞKAN TÜRKMEN, “KANSERLE MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARIMIZIN MANEVİ GÜCÜNÜ TAZELEMEK İSTİYORUZ”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kanser hastalığıyla mücadelede en önemli unsurlardan biri, kişinin moral ve motivasyonlarının yüksek olmasıdır. Üsküdar Belediyesi olarak, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımızın manevi gücünü tazelemek ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla bir çalışma yapmak istedik. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan Harley-Davidson Bosphorus topluluğuna, Onkoday yetkililerine ve tüm Üsküdar halkına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız!” dedi.

Harley-Davidson Bosphorus Başkanı Emin Ali Çakırkaya, “El ele güçlüyüz projesi, sosyal dayanışmayı ortak bir dille aktarmanın örneğidir. Üsküdar Belediyesi ile birlikte Onkoday Derneği’nin sesini duyurmak için onlarca Harley-Davidson ile birlikte Üsküdar’dan Bursa’ya yola çıkıyoruz. Kanser tanısı almış kardeşlerimiz için biz Harley-Davidson sahipleri, Bursa’da hasta bakim evine sürerek farkındalık yaratmayı amaçladık. Amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz,” dedi.

Onkoday Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Önen ise duygularını şu şekilde ifade etti: “Düzenlenen bu etkinlikteki amacımız, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde kansere karşı toplumda bir bilinç oluşturmaktır. Onko-Day olarak bizim arzumuz, kadınlarımızın meme kanseri nedeniyle hayatlarını kaybetmelerini önlemektir.”

selyus