Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 16 Temmuz 2016

Ekonominin patronlarından önemli açıklamalar

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği, İstanbul Ticaret Odası gibi bir çok Türkiye ekonomisini kalbini tutan derneklerden önemli açıklamalar geldi.

Fetullah Terör Örgütü’nün askerleri tarafından yapılan başarısız darbe girişiminin ardından Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği, İstanbul Ticaret Odası gibi bir çok Türkiye ekonomisini kalbini tutan derneklerden önemli açıklamalar geldi.    

MUSİAD’TAN AÇIKLAMA

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, darbe girişimiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz tarihi bir gün yaşıyor. Demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışan güçler bir kez daha harekete geçti. Gün, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması, meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kalacaktır. Tüm MUSIAD üyelerini bu kalkışmaya karsı demokrasinin ve milli iradenin yanında olmaya çağırıyoruz. Askerle vatandaşı karşı karşıya getirme çabaları sonuçsuz kalacak, milletimizin özgürlük ve demokrasi hakki bu anti demokratik kalkışma ile engellenemeyecektir. Herkes bilmelidir ki MÜSİAD olarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacak vatandaşlarımızın yanındayız. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

ASKON’DAN AÇIKLAMA

ASKON Genel Başkan’ı Mustafa Koca yaptığı açıklamada darbe girişimine karşı sert tepki verdi.

ASKON Genel Başkan’ı Mustafa Koca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kim darbe girişimine kalkışırsa kalkışsın. Millet olarak artık hiç bir darbeye geçit vermeyeceğiz. Millet kendisine, iradesine ve ülkesine sahip çıkacaktır. Bizler sivil toplum temsilcileri olarak sonuna kadar sivil iradenin devamı için kesin tavır sahibiyiz. Bu girişimleri kınıyor ve millet aleyhine hareketler olarak ilan ediyoruz.”

TOBB’DAN AÇIKLAMA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, darbe girişimiyle ilgili açıklama bir yaptı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz! Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız.

Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız. Türk iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Demokrasiden yanayız.”

TUSİAD’TAN AÇIKLAMA

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), darbe girişimiyle ilgili bir açıklama yaptı.

TÜSİAD’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Demokrasiye hiçbir müdahale kabul edilemez, tüm kesimler ve kurumlar olarak demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıkmalıyız.”

İTO’DAN AÇIKLAMA

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, darbe girişimine karşı yaptığı açıklamada, “Ülkeye ve vatana ihanet edenler mutlaka hesap verecektir” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Türkiye demokrasisi büyük bir demokrasidir. Türkiye’yi seçilmiş bir hükümet yönetmektedir ve hiç kimsenin gücü seçilmiş bu hükümeti görevden almaya yetmeyecektir. Ülkeye, vatana sahip çıkma vaktidir. Ülkeye ve vatana ihanet edenler mutlaka hesap verecektir. İş alemi hükümetimizin yanındayız.”

İlginizi çekebilir

Avrasya Tüneli gün sayıyor

Avrasya Tüneli gün sayıyor

selyus