Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 28 Mart 2015

Yasemin Özsaraç, “Hayvan bulamıyoruz”

Tarım ve Kooperatifçilik İş Geliştirme Uzmanı Yasemin Özsaraç, “Biz bir hayvancılık ülkesiyiz ama hayvan bulamıyoruz” dedi.

Tarım ve Kooperatifçilik İş Geliştirme Uzmanı Yasemin Özsaraç, eko politik programında herkesi yakından ilgilendiren et fiyatlarını gündeme aldı. Et fiyatlarında yola çıkarak, Türkiye’deki hayvancılığı ve Türkiye’deki et üretimi ile et üreticisini de gözler önüne seren Özsaraç, bir yerde yanlış olduğunu dile getirdi. Ulusal kanalda yayınlanan ve Çetin Ünsalan’ın sunduğu Eko Politik programının konuğu Tarım ve Kooperatifçilik İş Geliştirme Uzmanı Yasemin Özsaraç, hükümete yönelik yaptığı eleştirilerin nedenlerini aşağıda açıkladı.

“BİZ BİR HAYVANCILIK ÜLKESİYİZ AMA HAYVAN BULAMIYORUZ”

Hükümetin yanlış hayvancılık politikaları yüzünden bugün hayvan bulakta zorlandıklarını, ayrıca hayvancılık ülkesi olmalarına rağmen denetimlerin çok yetersi kaldığını ifade eden Tarım ve Kooperatifçilik İş Geliştirme Uzmanı Yasemin Özsaraç, “Biz bir hayvancılık ülkesiyiz ama hayvan bulamıyoruz. Bunun yanında Türkiye’ye çok kaçak et giriyor. Fiyatların yükselmesi ise hem suni hem de yaptırım olabilir. Suni yükselmeyle tekrar ithalat için kapı aralamak, Yada Türkiye ekonomisinin ne kadar kötüye gittiğini bir göstergesidir. Eğer bugün temel gıdamız eti hayvancılık ülkesinde halkımız raflardan alamıyorsa burada çok büyük bir problem var demektir” dedi. Özsaraç, hayvan azlığından dolayı uyanık köylüler fiyatları şişirdiğini sözlerine ekledi.

Etiketler:
selyus