Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 18 Mayıs 2016

İHLAS’tan yeni su arıtma cihazı

İHLAS, insan hayatı için çok önemli olan sağlıklı içme suyu ihtiyacına cevap vermek amacıyla geliştirdiği Aura Cebilon Unique Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazını gerçekleştirdiği basın toplantısı ile tanıttı.

İHLAS, insan hayatı için çok önemli olan sağlıklı içme suyu ihtiyacına cevap vermek amacıyla geliştirdiği Aura Cebilon Unique Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazını gerçekleştirdiği basın toplantısı ile tanıttı. Moderatörlüğünü oyuncu, iyi yaşam uzmanı ve yazar Ayşe Tolga’nın yaptığı basın toplantısında aynı zamanda İhlas Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Orhan Korkusuz ile İhlas Ev Aletleri Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Kamber de su arıtma cihazı ve pazarı ile ilgili bilgiler paylaştı. Toplantıda Aura Cebilon’un ABD merkezli Ulusal Hijyen Vakfı (NSF) tarafından belgelenen, bütün parçaları Türkiye’de üretilen tek su arıtma cihazı olma özelliğine yer verildi. Gerek Aura Cebilion gerekse su arıtma cihazı pazarıyla ilgili gelen sorular cevaplanırken Orhan Korkusuz, “Sektörde var olan regülasyon eksikliği, su artıma cihazlarında hiçbir standart aranmaması, bunu fırsat bilen firmaların en ucuz maliyetle ürün ithalatı yapması ve tüketiciye sağlığı tehdit ederek geri dönen standartsızlık sebebiyle İhlas olarak kendimize ABD merkezli NSF standartlarını baz aldık” vurgusunu yaptı. 

“25 YILDIR TÜRKİYE’Yİ SU ARITMA CİHAZI İLE TANIŞTIRAN İLK FİRMAYIZ”

Su arıtma cihazını Türkiye ile buluşturmanın ve verdikleri kaliteli hizmetten dolayı gurur duyduklarını söyleyen Orhan Korkusuz, “75 il 275 ilçede 700’ün üstünde lokasyonda faaliyet gösteriyoruz ve her gün 4 bin 200 eve su arıtma cihazı için servis-bakım hizmeti vermek için giriyoruz. Fiyat rekabetine girmemiz piyasada bizi biz yapan önceliklerimiz arasındadır. Ucuzluk yarışına girmeden her eve en sağlıklı, en kaliteli suyu temin etmeye çalıştık. Zaten bu kadar büyük bir pazar payına ve pazardaki başarımızı bu felsefeye borçluyuz. Unique’de bizim gurur duyduğumuz bir cihaz. Bu ürünle birlikte çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum” dedi.

“KULLANDIĞIMIZ DAMACANA VE PET ŞİŞELERDEKİ SULAR SAĞLIMIZI BOZUYOR”

“İhlas olarak yapmış olduğumuz su arıtma cihazlarıyla birlikte aslında toplumun hatta çocuklarımızın sağlıklı ve kaliteli su ihtiyacını karşılamış oluyoruz” diyen Yrd. Doç. Dr. Ömer Kamber de insanların içme suyu olarak su arıtma cihazlarından elde edilen suyu tercih etmeleri yönünde uyarılarda bulundu. Kamber aynı zamanda tercih edilen şebeke suları ve pet şişelerdeki sular için de, “Belediyelerin bize gönderdiği şehir şebeke suları temizlenmeyen su depolarından, binalardaki eski tesisatlardan dolayı kirlenmektedir. Ayrıca toprak altındaki şehir şebeke borularındaki çatlaklardan dolayı şebeke hattına yer altındaki diğer pis sularında karışma olasılığı vardır. Damacana ve pet şişelerdeki asıl sorun da herkesin bildiğinin aksine bakteri kirliliği değildir. Kimyasal kirliliktir. Çünkü vücudumuz mikroplara karşı bağışıklık kazanabilir. Fakat kimyasallara karşı kazanamaz. Damacanalar polikarbonat plastiğinden üretilirler ve polikarbonat suya kendi ham maddesi olan BPA geçişi olur. Bu olayı damacana satan firmalar bile kabul etmektedir. BPA maddesi vücudumuzda hormonlara benzer bir yapısı vardır ve prostat, meme kanseri, kısırlık dâhil birçok sağlık nedenine yol açtığı birçok çalışma sonucu ispatlanmıştır” şeklinde konuştu.

“UNIQUE, TÜRKİYE’DE NSF BELGESİNE SAHİP İLK VE TEK SU ARITMA CİHAZI”

Kamber aynı zamanda Cebilon Unique Su Arıtma Cihazı ile ilgili olarak Türkiye’de ABD merkezli NSF standartlarına uygun ilk ve tek cihaz olduğuna vurgu yaparak, “Unique, TÜBİTAK işbirliği ile geliştirdiğimiz Türkiye’nin ilk ve tek akıllı su arıtma cihazıdır. Dünyada sayılı cihazlar arasında olan cihazımız sadece diğer su arıtma cihazları gibi bir tek aparatından NSF belgesi almış değil kullanılan parçaların hepsi tek tek NSF onayından geçmiştir. Bu sertifikayla da birlikte komple cihazın güvenilir olduğunu, kullanılan ham maddelerin gıdaya uygun olduğunu, bu cihazdan alınan suyun güvenle içilebilir anlamına geldiğini göstermiş oluyoruz. Özel tasarım filtreleri ile daha hızlı ve kolay filtre değişimine sahiptir. Çift emniyetli su kaçağı kontrolüne sahip, su kaçağı meydana geldiğinde sesli uyarı verme ile de güvenli kullanımı ön plana çıkardık. Aynı zamanda tasarımıyla da özel olan Unique ulusal ve uluslararası birçok ödülün de sahibi” ifadelerini kulandı.

İlginizi çekebilir

THY altın ödülle döndü

THY altın ödülle döndü

selyus